Žáner:
Akčné a Dobrodružné
Rok:
2006
Réžia:
Matt Earl Beesley
Napísal:
Marc Dube , John Haynes , Ann Donahue , Carol Mendelsohn , Anthony E. Zuiker
Hrajú:
David Caruso, Emily Procter, Adam Rodriguez, Khandi Alexander, Jonathan Togo
Obsah:
V centre Miami prípade k prepadnutiu obrneného vozidla na transport peňazí. Poručík Horatio Caine je v blízkosti miesta činu, a tak sa mu podarí proti lupičom zakročiť. Jedného z lupičov zastrelí, druhý unikne, ale aj toho čoskoro chytia. Vyjde však najavo, že neukradli žiadne peniaze, ale len kopu nastrihaných papierov. Kam zmizlo 3,2 milióna dolárov?
Priamo v centre Miami prepadli a vykradli obrnený transportér prevážajúci finančnú hotovosť 3,2 milióna dolárov. Šéf tímu CSI Horatio Caine sa nachádza neďaleko miesta činu a pribehne včas, aby sám zakročil proti zločincom.
Svojou zbraňou úspešne eliminuje jedného z lupičov, ten druhý unikne aj s korisťou. V ukradnutých taškách s peniazmi sú však ukryté GPS vysielačky, preto ich pohyb môže polícia úspešne monitorovať a lupiča sledovať. Ako sa už onedlho ukáže, lupič odniesol len bezcenné papieriky. Čo sa stalo s pravými bankovkami? Kedy a kto ich vymenil za falošné?
Robert MacKenzie, manažér banky, z ktorej hotovosť prevážali, tvrdí, že peniaze, určené na prevoz, viacnásobne testovali a boli určite pravé. Šofér transportu Paul Donlan tvrdí, že jazdil iba vopred určenou trasou.
Horatio však zistí, že s tachometrom niekto manipuloval a auto s peniazmi išlo obchádzkou. Donlan sa dostane do úzkych a prizná, že sa zastavil v starej budove pražiarne kávy, kde peniaze vymenil pod nátlakom neznámeho muža, ktorý s ním komunikoval iba hlasom a vydieral ho, že uniesol jeho sestru Mary Donlanovú ako rukojemníčku a zabije ju, keď Paul peniaze nevymení.
V starej budove polícia objaví papier s plánikom, na ktorom sú stopy vlasovej vody proti lupinám. Patria MacKenziemu. Fotografia, na ktorej je MacKenzie a Dolanova sestra Mary dokazuje, že bankový manažér je hlavný podozrivý ako organizátor lúpeže. Onedlho však nájdu stopy krvi Mary Dolanovej...
To však nie je jediný Horatiov problém, v ten deň ho čakajú ešte horšie udalosti. Cestu mu skríži policajtka Yelina Salasová so svojou dcérou, Horatiovou neterou. Manželka Horatiovho nebohého brata tvrdí, že otcom dievčatka je Horatio, a nie jeho brat a jej bývalý manžel.