Dĺžka:
135 minút
Rok:
1976
Réžia:
Alan J. Pakula
Napísal:
Carl Bernstein , Bob Woodward , William Goldman
Hrajú:
Dustin Hoffman , Dustin Hoffman, Robert Redford, F. Murray Abraham, Jack Warden, Martin Balsam
Obsah:
Všetko sa to začalo 17. júna 1972, keď sa do budovy Watergate, sídla Demokratickej strany, vlámali Štýrsko muži. Odhalili ich postavili pred súd. Novinář Bob Woodward z listu Washington Post, začne vlámaním zaoberať sa rovnako ako jeho kolega, nepríliš úspešný Reportér Carl Bernstein.
Hoci sa ich správa neobjaví na titulnej stránke, tak zvolením šéfredaktora pokračujú v pátraní. Stopy ich zavedú až k menu Charlesa Colsona, jedného z poradcov prezidenta Richarda Nixona. Bob má informátora s prezývkou "Hlboký hlas" vo vláde, ktorý si s ním Dáva schôdzky v opuštěných garážach naznačuje mu, ktorým smerom sa má pátranie zamerať. Identitu muza novináři nikdy nevyzradili, Hoci ich k tomu kdekto Nutil.
Rada informátora Znie - "hľadať peniaze, ktoré lupiči dostali". Woodward s Bernsteinom sa tak dostanu k Dahlbergovi, ktorý riadi obchodné transakcie Výboru pre znovuzvolení prezidenta Nixona. Reportérov prekvapí, ako vysoko zdanlivo bezvýznamný Prípad Siaha.
Získajú podporu šéfredaktora Bena Bradleeho ich články sa dostávajú na prvú stránku. Majú čoraz väčší Ohlas bola na popud ich dokonca vytvořena komisia, ktorá má vyšetriť hospodárenie vo výboru. Kým Woodward s Bernsteinom ďalej pátrajú po stopách vedúcich do Bieleho domu, za nového prezidenta Spojených štátov opäť zvolia Richarda Nixona.
Keď novinárov stopa privedie až k bývalému ministrovi spravodlivosti Mitchellovi, začína ist do tuhého obaja reportéri sa ocitajú v nebezpečenstve, možno dokonca aj v ohrození života ...