Dĺžka:
110 minút
Žáner:
thriller, horor, scifi, fantastika
Krajina:
USA
Rok:
2002
Réžia:
Mark Pellington
Napísal:
John A. Keel , Richard Hatem
Hrajú:
Richard Gere, Laura Linney, Will Patton, Debra Messing, Lucinda Jenney
Obsah:
Politický reportér denníka Washington Post John Klein sa začne venovať pátraniu po záhadnej bytosti, ktorá svojím zjavom pripomína človeka s krídlami mory, keď objaví blok svojej milovanej manželky Mary, ktorá zomrela na rakovinu mozgu.
Blok horúčkovito pokreslila len niekoľko hodín pred svojou smrťou a je plný variácií na rovnaké zjavenie. V tom okamihu si vybavuje aj jej posledné slová: !Ty si to nevidel?"
Po čase zablúdi do mestečka Point Pleasant, kde sa stretne s mladou seržantkou Connie Parkerovou , ktorá mu prezradí, že celý kraj je hore nohami v dôsledku nedávnych podivných úkazov. Ako John zistí, ľudia videli podobné záhadné bytosti ako jeho manželka. Ich zjavenie sprevádzajú aj vidiny svetelných úkazov, hlasov, zvukov či záhadných telefonátov.
Úkazy odporujú jednoduchým vysvetleniam a podľa svedectiev mnohých ľudí sa zjavuje a sú čím ďalej tým znepokojujúcejšie. Klein postupne zisťuje, že nadprirodzený tvor predpovedá katastrofické udalosti a k jednej z nich, pri ktorej zahynie veľa ľudí, má prísť práve v Point Pleasant.
Pre Johna sa začínajú diabolské preteky s časom, aby prišiel na to, akú katastrofickú udalosť nadprirodzené javy predpovedajú a ako jej zabrániť.

Americký mysteriózny thriller podľa skutočnej udalosti (2002).
Dĺžka videa: 02 min. 24 sek.