Dĺžka:
90 minút
Rok:
1999
Réžia:
Steve Rash
Napísal:
Jeff Eastin , Erik Fleming , Greg Richards
Hrajú:
Jamie Foxx, Nia Long, Sarah Paulson, Julie Hagerty, Barry Corbin
Obsah:
Michael Dawson má pocit, že život je skrátka úžasný. Vyrazil si so svojou snúbenicou Rae na romantickú dovolenku ku Grand Canyonu, a to v práve zakúpenom športovom aute - veteránovi, po ktorom už dlho túžil. Radostný pocit ho však rýchlo opustí, pretože zmätky, ktoré ho v najbližších chvíľach čakajú, si rozhodne neplánoval.
Najprv príde Rae zle, Michael musí preto zastaviť na osamelej pumpe Sip&Zip v púšti neďaleko Las Vegas. Vzápätí sa jej záchvat nevoľnosti zopakuje, keď zistí, koľko historické auto stálo, a najmä, za čo ho Michael kúpil. Utratil totiž na jeho nákup všetky peniaze, ktoré mali na účte odložené na kúpu nového domu.

Rae vyhlási, že to prestáva všetko, Michaela nechce už ani vidieť a ujde s partiou príťažlivých kovbojov, ktorých si na pumpe stopne, aby ju odviezli na letisko. Vzápätí príde Michael aj o auto, ktoré ukradne pohotový zlodej. Jack, prostoducho vyzerajúci majiteľ malého obchodíka, ktorý je súčasťou benzínky, akosi nemá záujem zúfalému Michaelovi pomôcť.
A tak sa mestský chlapík ocitne na odľahlej pumpe, vo vrecku posledných 35 dolárov a má len niekoľko hodín na to, aby dostihol svoju milovanú a ospravedlnil sa jej natoľko presvedčivo, aby mu opustila. Michael má v tejto chvíli pocit, že už to horšie ani nemôže byť. Skutočnosť ho vzápätí presvedčí o opaku.

Do obchodu vtrhne trojica banditov, ktorí ho chcú vylúpiť. Je to ich prvé prepadnutie a rozhodne neprebieha tak, ako si predstavovali. Pravdupovediac, celú lúpež nešikovná partička Mexičanov riadne zbabrala. A to nielen preto, že o chvíľu sa v obchode objaví Beaumont, zástupca miestneho šerifa Pembryho. Dvom lupičom sa podarí zdrhnúť, ale tretí - Rodrigo - to už nestihne. A tak vezme všetkých zákazníkov i majiteľa ako rukojemníkov.
Priam neuveriteľnou rýchlosťou obkľúčia pumpu hyperaktívna vidiecka jednotka rýchleho nasadenia, ktorá je síce dobre ozbrojená a dychtivá, ale má obmedzené finančné zdroje, takže napríklad namiesto slzného plynu musí použiť skunka. A aby toho nebolo málo, objavia sa reportéri a dav zvedavcov, ktorí si pred obchodom rozložia svoje záhradné ležadlá a dobre sa zabávajú.

Vo vnútri obchodu sa zatiaľ odohráva tak trochu nezvyčajný dráma zabarikádovaného lupiča, ktorý žiada tradičné výkupné a voľný odchod do Mexika. Je však celkom neschopní, a ak chce Michael dostihnúť Rae skôr, ako sa dostane na letisko a zmizne definitívne z jeho života, musí vziať veci do vlastných rúk, upokojiť Rodrigueza, a ujať sa namiesto neho vyjednávania...
Bandita a jeho rukojemníci sa rýchlo spriatelia, keď sa príde na to, že potreboval len trochu peňazí, aby mohol rakvu s mŕtvym otcom dopraviť do rodného Mexika.
Ako sa napokon všetko skončí?