Dĺžka:
55 minút
Žáner:
Animovaný
Rok:
1987
Réžia:
Bill Wolf , Reg Lodge , Bruno-René Huchez , Mike Stuart , Tony Love
Napísal:
Dan DiStefano , Patti Howeth , Jeffrey Scott , Dennis O'Flaherty , Jack Mendelsohn
Hrajú:
Cam Clarke, Townsend Coleman, Renae Jacobs, Barry Gordon, Peter Renaday
Obsah:
Jediným skutočným kontaktom so životom "na povrchu" tejto zvláštnej pätice bola istý čas len pôvabná červenovlasá televízna reportérka April O'Neilová, neskôr sa k nej pridala aj jej okuliarnatá kolegyňa Irma Langinsteinová, ktorá sa dokáže nadchnúť pre každého, kto nosí nohavice (výnimkou nie je dokonca ani Shredder) a šarmantný pomstiteľ Casey Jones, ku ktorého výzbroji neodmysliteľne patria hokejová maska, šoférske rukavice a golfový vak!

Okrem toho, že štvoricu hrdinských korytnačích bratov spája rovnaká oddanosť pri ochrane milovaného "Veľkého jablka", spoločný bojový pokrik "Cowabunga!", a tiež obrovská, občas temer až nekontrolovateľná láska k pizze, ktorú by najradšej jedli na raňajky, obed, večeru i medzi nimi, sa od seba predsa len trochu líšia. Kým Leonardo je rodený vodca, Donatello je mysliteľ a stratég, Raphael zase vyslovene akčný typ, ktorý najprv koná a až potom sa pýta, no a Michelangelo nepolepšiteľný vtipkár. Nuž a jeden od druhého sa odlišujú i farbou čeleniek (hoci v originálnom komikse mali všetci štyria úplne rovnaké červené čelenky), iným odtieňom napohľad identicky vyzerajúcej zelenej pokožky a samozrejme používanými zbraňami. Leonardo nosí modrú čelenku a bojuje dvoma katanami (dlhými japonskými mečmi), Donatello má fialovú čelenku a bráni sa tzv. Bō (dlhou palicoui), Raphael s červenou čelenkou majstrovsky ovláda svoje Sai (ostré vidlicovité zbrane pripomínajúce malý trojzubec), no aoranžovou čelenkou ozdobený Michelangelo je zase nekorunovaným kráľom v bojoch s nunčakmi, ku ktorým neskôr pridá rybárske háky!

Zarytými nepriateľmi ninja korytnačiek sú bývalý Yoshiho žiak Oroku Saki, dnes známejší pod prezývkou Shredder (Trhač), a mimozemšťan z Dimenzie X menom Krang. Tým výdatne pomáhajú okrem robotických verzií vojakov klanu Foot, ku ktorému kedysi patrili aj Yoshi a Saki, aj Bebop a Rocksteady - dvaja nie veľmi bystrí pouliční bitkári, ktorých Shredder nechal zmutoval na nosorožca (Rocksteady) a diviaka (Bebop).

Zas a znova sa však na scéne objavujú i ďalší, noví protivníci - zvyčajne takisto mutanti. Ako napríklad geniálny vedec a vynálezca potkany chytajúceho robota Baxter Stockman, ktorého Krang zmenil na mušieho mutanta; v kanalizácii žijúci človek prezývaný Potkaní kráľ, ktorý dokáže s potkanmi nielen hovoriť, ale ich aj bez problémov ovládať, ako sa mu zachce; zmutovaný aligátor z Floridy menom Leatherhead (Kožená hlava); Slash - zmutovaná kajmanka dravá, ktorá je domácim miláčik Bebopa a Rocksteadyho; no a napokon Tempestra - postava z videohry, ktorá ožila v reálnom svete a plánuje ho zničiť!