Dĺžka:
40 minút
Žáner:
Pre dospelých
Rok:
2010
Réžia:
Jeffrey G. Hunt
Napísal:
Anthony E. Zuiker , Carol Mendelsohn
Hrajú:
Marg Helgenberger , Laurence Fishburne, Marg Helgenberger, George Eads, Eric Szmanda, Robert David Hall
Obsah:
Sqweegel je sériový vrah, ktorý pozná starostlivo ukrývané tajomstvá a hriechy miestnych prominentov a trestá ich za to, že unikli pred spravodlivosťou. Sqweegel je neidentifikovateľný a nedolapiteľný, pretože sa pohybuje ako akrobat - gumový muž v priľnavom a dokonale hladkom čiernom latexovom fetišistickom obleku, čím nezanechá na mieste činu žiadne stopy, odtlačky, ba dokonca ani jedinú molekulu svojho biologického materiálu. Bez forenzných dôkazov kriminalisti narazia na mantinely svojich možností a môžu len tápať v dohadoch.
Dnes sa Sqweegel (DANIEL BROWNING SMITH) opäť vydal na lov. Jeho prvou obeťou je bohatá Margot Wiltonová (ANN-MARGRET), známa filantropka a štedrá donorka mesta Las Vegas, ktorú prepadol a zbil doma v jej spálni.
Margot po ošetrení v nemocnici opíše maskovaného páchateľa ako Afroameričana so slizkými prstami. Na fotografiách v jej dome polícia identifikuje malého chlapca na vozíčku, je to Robbie (BRYCE ROBINSON), Wiltonovej syn z prvého manželstva, ktorý už dávno zomrel. Detektívi zistia, že na povale Wiltonovej domu niekto dlhší čas býval a sledoval Margot malou kamerou ukrytou na povale jej spálne. Páchateľ musí byť mladý, chudý, nízky a mimoriadne pohyblivý, schopný vykonať extrémne pohyby a zaujať extrémne fyzické polohy, akých sú schopní len "gumení" akrobati a artisti.
Catherine (MARG HELGENBERGEROVá) s Nickom (GEORGE EADS) navštívia sex shop, v ktorom nedávno vyrobili latexový celotelový fetišistický oblek na mieru. Majiteľ obchodu (KRIS LEMCHE) im ukáže fotky zákazníka celého odetého v latexe, pričom viditeľné sú len jeho oči - jedno oko má modré, druhé hnedé. Zanechal meno Ian Mone, čo je však anagram pre I am no one - Som nikto.
Už onedlho Sqweegel udrie znova. Latexový muž prepadol a zavraždil Carrie Jonesovú (LAURIE FORTIEROVÁ) v aute, práve keď ním jazdila umývačkou áut. S obeťou bola vo voze jej mladá dcérka Alise (EMILY SKINNEROVá), ktorá detektívovi Brassovi potvrdí, že páchateľom bol latexový muž Sqweegel.
Jason Jones (DAVID JULIAN HIRSH), manžel obete, nepozná nikoho, kto by chcel Carrie ublížiť. Keď sa však nedávno zúčastnila na mítingu dobročinnej a charitatívnej Komunity za zachovanie rodinných hodnôt v Clark County, niekto ju údajne fyzicky atakoval. Lekári na jej tele nájdu rany totožné z Wiltonovej ranami po Sqweegelovom útoku.
Aj v dome Jonesovcov detektívi nájdu dôkazy, že Carrie niekto dlhší čas zblízka sledoval, a to rovnakým spôsobom, ako Margot Wiltonovú. Nájdené DVD odhalí ukryté hriechy Carrrie Jonesovej - nahrávka ukáže jej sexuálny styk s mužom, ktorý nie je jej manželom. Jason je šokovaný. Vysvetlí sa tým odkaz latexového pomstiteľa, ktorý Carrie pri útoku povedal: "Viem. Priznaj sa!"
Rovnaké slová Sqweegel povedal aj Margot Wiltonovej. Sú preto výstrahou pred ďalším útokom na Margot, ktorý však už bude smrteľný.
Doktor Langston preto žiada Margot, aby mu vyzradila svoje utajené hriechy z minulosti. Margot odmietne čokoľvek priznať a uteká domov, aby zničila odloženú poštu a listy. Ale tam už na ňu čaká muž v čiernom latexe...
CSI nájde pri dome Margot Wiltonovej odstavené auto hasiča Ryana Finka (MITCHELL FINK) plné krvavých stôp. Preto bez výzvy vstúpia do jej domu. Sqweegel práve vypáčil z Margot priznanie, že v minulosti zavraždila svojho handikepovaného syna Robbieho, ktorý ju však sám dlhý čas úpenlivo žiadal, aby ukončila jeho utrpenie na vozíčku. Bola to smrť z milosrdenstva...
Nastane prestrelka. Keď vstúpi tím CSI, Margot vystrelí na Sqweegela, ale polícia objaví pod posteľou iba telo hasiča Ryana Finka. Sweegel bez stopy zmizol. Polícia zistí, že Fink sám zakladal požiare, ktoré potom s nasadením života hasil a preslávil sa tak ako neohrozený hrdina.