Dĺžka:
115 minút
Rok:
1987
Réžia:
Joel Coen , Ethan Coen
Napísal:
Ethan Coen , Joel Coen
Hrajú:
Nicolas Cage , Nicolas Cage, John Goodman, William Forsythe, Frances McDormand, M. Emmet Walsh
Obsah:
H. I. McDonnough (NICOLAS CAGE) je notorický zlodej, špecialista na vykrádanie večierok. Pri poslednom pobyte za mrežami sa tento nenapraviteľný recidivista zaľúbi do väzenskej policajtky a fotografky Edwiny (Holly Hunterová). A aj jej srdce preňho zahorí.
Po prepustení sa H. I. rozhodne, že začne nový život. Ožení sa s Edwinou a chcú žiť ako šťastná normálna rodina. Zistia však, že nemôžu mať deti. A pre jeho minulosť im úrady ani nepovolia adopciu. Z novín sa dozvedia, že nejakým manželom Arizonovcom sa narodili pätorčatá. Zúfalý H. I. sa rozhodne pre diabolský plán - jedno dieťa im ukradne. Veď im zostanú ešte štyri!
S ukradnutým Arizonom jr. sa konečne cítia obaja šťastní. Netrvá to však dlho, pretože z väzenia ujdú dvaja bývalí spoluväzni H. I. a nasťahujú sa k nemu do domu. Prehovárajú ho, aby sa s nimi vrátil k zlodejskému remeslu a ponúknu mu spoluprácu pri vylúpení banky.
Nathanovi Arizonovi (TREY WILSON), pravému otcovi dieťaťa sa ponúkne lovec ľudí Swalls (RUSTY LEE) a za 50-tisíc dolárov mu sľúbi, že dieťa vypátra. Malého Arizonu nakoniec unesú "kamaráti" spoluväzni a plánujú, že zaň získajú výkupné. Každú chvíľu však dieťa zabudnú niekde na ceste, takže sa ho zmocní Swalls, a nakoniec zase H. I. a Edwina.
Tí sa napokon rozhodnú dieťa vrátiť rodine Arizonovcov, zmieriť sa s osudom a čakať, či sa predsa len raz nestane zázrak.