Dĺžka:
60 minút
Žáner:
Tenis
Rok:
2003
Réžia:
Peter Markle
Napísal:
Anthony E. Zuiker , Ann Donahue , Carol Mendelsohn , Lois Johnson
Hrajú:
David Caruso , Emily Procter , Adam Rodríguez , Chris Penn, Aaron Paul, David Caruso, Emily Procter, Adam Rodriguez
Obsah:
V divokom súboji s neúprosným časom musia vyšetrovatelia zabrániť plánovanej krvavej masakre na strednej škole. Zároveň musia objasniť, ako a prečo za záhadných okolností zomrel mladý športovec v posteli svojej milenky, keď bol celkom zdravý a hravo zvládol aj maratón?
Bývalý trestanec Peter Wilton, ktorého kedysi prepustili na podmienku, požiada svojho známeho, poručíka Horatia Cainea, aby mu pomohol ešte aj druhýkrát v živote a našiel strateného syna. Stredoškolák Jeff kamsi bez stopy zmizol.
Pri prehliadke mladíkovej izby vyšetrovatelia nájdu znepokojivé indície, že chlapec sa venoval mimoriadne nebezpečnému koníčku - trénoval streľbu z okna. Váľa sa tam aj podozrivo veľa časopisov a kníh o zbraniach. Na profile Jeffových tenisiek objavia materiál, ktorý sa používa pri oprave náhrobných kameňov.
Všetky stopy vedú na najbližší cintorín. A tam skutočne nájdu mŕtvolu mladíka. Nie je to však Jeff, ale jeho spolužiak zo strednej školy Mark Hubbard. Pri nebohom chlapcovi objavia aj stopy zápasu, ktoré dokazujú, že prítomný musel byť aj ďalší spolužiak Ben Gordon.
Vysvitne, že všetci traja školáci boli neonacisti a plánovali uskutočniť krvavú masakru na svojich spolužiakoch a učiteľoch. Kto však zastrelil Marka a prečo? Keď Horatio nájde odpoveď na túto otázku, bude mať ešte dosť času, aby zabránil Jeffovi a Benovi vystrieľať celú školu?
Medzitým Tim Speedle vyšetruje záhadnú smrť mladého športovca, ktorého našli mŕtveho v posteli jeho milenky Alison Roufowovej. Na prvý pohľad sa zdá, že nastala prirodzená smrť. Mladík bol však celkom zdravý, veď hravo behával maratóny. Pri podrobnej prehliadke miesta činu Tim zistí, že mohlo ísť aj o vraždu.
Keď sa nájdu dôkazy, že v čase jeho smrti musela byť prítomná aj Alison, kráska začne so Speedlom flirtovať a nepokryte ho zvádzať... Kto, ako a prečo zabil mladého športovca?