Dĺžka:
60 minút
Žáner:
dráma, akcia, dobrodružstvo, scifi
Rok:
2013
Réžia:
Steve Boyum
Napísal:
Matt Pitts , Eric Kripke
Hrajú:
Billy Burke, Giancarlo Esposito, Elizabeth Mitchell, Adam Beach, Tracy Spiridakos
Obsah:
Sezóna dva sa začína presne tam, kde skončila sezóna jeden s ICBM (medzikontinentálnou balistickou raketou) namierenou na Atlantu a Filadelfiu. V poslednej sezóne sa Rachel Mathesonová neoblomne vydáva na hrdinskú cestu za svojou pomstou za synovu smrť, ktorá ju privádza do Veže, kde by sa jej mohlo podariť znovu zapojiť elektrickú energiu, čím by pomohla rebelom a armáde Georgie opäť sa postaviť gen. Sebastianovi Monroovi a poraziť jeho nebezpečnú milíciu. Aaron Pittman, hlavný hráč na Google, sa k nej na tejto samovražednej misii pridal s nádejou, že sa im podarí obnoviť svetovú technológiu. Miles Matheson zistil, že Monroe čaká vo Veži na Rachel a spolu so svojou neterou Charlie Mathesonovou, Tomom Nevillom a jeho synom Jasonom Nevillom pripravil záchrannú akciu.
Ale naši hrdinovia čoskoro odhalili, že bývalý minister obrany Randall Flynn Monroa okabátil a prepadol Vežu s cieľom uplatniť schému "Patriot", ktorá neveští nič dobré. S pomocou veľmi neochotného Aarona sa Randallovi podarilo zapnúť elektrickú energiu a využiť tento príval energie na aktiváciu jadrových hlavíc namierených proti východnému pobrežiu.
Elektrická energia bola dostupná štyri minúty a táto energia vytvorila za ten čas vo svete to, čo je teraz známe ako Vlna. Presunieme sa dopredu o tri mesiace a nájdeme Milesa, Rachel a Aarona ako sa s pomocou miestneho lekára Gena Portera zotavujú z prežitého boja zrazení k zemi. Zatiaľ čo sa Charlie vydáva na vizionársku výpravu do Plains Nation, zúfalý Neville a Jason hľadajú v tábore utečencov z Georgie svoju milovanú Juliu. Hoci sú naši hrdinovia roztrúsení po celom kontinente, jedno je isté: Traumatizujúci výlet do Veže viedol k istým zvláštnym okolnostiam a zmenám na politickej scéne na kontinente.
V premiérovej časti druhej sezóny sa pre našich hrdinov otvoril nový svet. Účinky zapnutia elektrickej energie môžu mať pre každého katastrofálne dôsledky. Miles, Aaron a Rachel sa teraz ocitli v tajomnom malom meste v Texase, kde sa Rachel nečakane stretne s dôležitou osobou zo svojej minulosti. Charlie je na ceste do Plains Nation a Neville s Jasonom hľadajú v tábore utečencov svoju stratenú lásku. Medzitým Monroe objavil vo svojom novom prostredí svoju odvážnu úlohu.
V poslednej časti minuloročnej série sa našim hrdinom podarilo zapnúť elektrickú energiu, ale za akú cenu? V premiérovej časti tejto sezóny môže mať tento fakt pre každého katastrofické dôsledky.
V premiérovej časti druhej sezóny sa predstavuje nový nebezpečnejší svet.

Dobrodružný seriál USA (2013-2014).