Dĺžka:
100 minút
Krajina:
Taliansko, Francúzsko
Rok:
1974
Réžia:
Franco Rossi
Napísal:
Rodolfo Sonego , Augusto Caminito , Franco Rossi , Fausto Saraceni , Gianfranco Clerici
Hrajú:
Terence Hill, Bud Spencer, Jean-Pierre Aumont, Robert Loggia, Mario Pilar
Obsah:
V roku 1890 žili na malom ostrovčeku v Južnej Amerike dvaja misionári, otec Pedro de Leon a otec G. Misionárska činnosť svojráznych bratov sa však trocha vymykala bežným postupom, čo malo za následok, že sa u biskupa postupne hromadili početné sťažnosti na neortodoxných šíriteľov viery.
Otec Pedro a otec G sa práve chystajú na cestu loďou, počas ktorej chcú predať papagájov a celé vrecia korenia. Za utŕžené peniaze plánujú priviesť svojim ovečkám všetko, čo potrebujú pre život. Keď dorazia k cieľu svojej cesty a chcú náklad korenia predať, zistia, že chamtivý guvernér, markíz Gonzaga, im natruc svojvoľne znížil cenu korenia na trhu, v dôsledku čoho budú miestni obyvatelia ožobráčení ešte väčšmi, ako sú teraz.
Obaja bratia ošetrujú chorých a kážu o tom, že lakomcov a tých, čo sa obohacujú na úkor iných, čaká peklo. To sa však Gonzagovi nepáči, a preto pošle svojich mužov spáliť loď, na ktorej obaja misionári priplávali. Budú si preto musieť obstarať novú, ale nemajú peniaze. Otec G nepozorovane ukradne prsteň z biskupovho prstu a speňaží ho záložni. Zdesený otec Pedro chce prsteň čo najskôr vyplatiť a vrátiť ho právoplatnému majiteľovi. Bratia musia preto vymyslieť ďalší nezvyčajný spôsob, ako sa dostať k peniazom. Vyzlečú si mníšske habity a zavítajú do miestnej herne. Ale bude sa im dariť v hazardných hrách?
Dĺžka videa: 05 min. 00 sek.