Dĺžka:
135 minút
Žáner:
komédia, akcia, krimi
Krajina:
Francúzsko
Rok:
1995
Réžia:
Jean-Marie Poiré
Napísal:
Christian Clavier , Jean-Marie Poiré
Hrajú:
Gérard Depardieu, Christian Clavier, Eva Grimaldi, Yves Rénier, Frankie Chin
Obsah:
Majiteľovi parížskeho kabaretu Antoineovi Carcovi sa z Hongkongu ozve priateľ La Pince, aby sa postaral o prevoz jeho syna Baoa do Európy, kde má nájsť jeho matku Lily. Za odmenu získa 20 % zo 40 miliónov dolárov, o ktoré okradol šéfa čínskych triád pána Mo. Carco sa do Honskongu vypraví, ale od začiatku ho prenasleduje čínska mafia. Podarí sa mu vyzdvihnúť si bonus na 300-tisíc dolárov.
Pred kláštornou školou sa zoznámi s kňazom Tarainom, ktorý sa vracia do Francúzska. Požiada ho, aby vzal do Paríža spolu s ostatnými deťmi aj Baoa. Zatelefonuje čínskej tanečnici Lune Paradisovej, aby sa na parížskom letisku vydávala za chlapcovu matku a vyzdvihla ho od Taraina. Ich rozhovor si vypočuje Carcova žiarlivá snúbenica Régina, ktorá ho podozrieva z nevery a vyhráža sa, že spácha samovraždu.
Keďže mafia nedá Carcovi pokoj, ukryje ceniny do Tarainovej tašky, ktorý nič netuší. V poslednej chvíli nastúpi do rovnakého lietadla, ale nepodarí sa mu ceniny vziať. V Paríži skomplikuje Luna situáciu, pretože sa prizná, že nie je Baoovou matkou, Carco si musí vymýšľať ďalšie klamstvá. Napokon zostane dieťa na krku Tarainovi. Ten sa Carcovi vyhráža, že ho v jeho nekalom počínaní zastaví vlastné svedomie.
Na ceste z letiska sa Carcovi za chrbtom objaví jeho dvojník - cherubínsky anjel strážny a vydesený muž spôsobí na diaľnici hromadnú haváriu. U psychiatra pochopí, že anjela iní ľudia nevidia. Na svedomitého a poctivého Taraina zase čaká v sakristii anjel pokušiteľ. Objavil sa, aby vyvážil prítomnosť "dobrého" anjela, a len s ním môže zmiznúť - v prípade, že sa Carco polepší.
Tarain sa rozhodne donútiť Carca k polepšeniu, ale v kabarete sa takmer stane obeťou čínskych mafiánov. Ukryje sa v skrini, kde musí odolávať zvodom polonahej speváčky Čuk-Čuk. Carco s Tarainom idú za kňazovými rodičmi, kde je malý Bao. Cestou ich dostihnú gangstri a auto sa ocitne v plameňoch.
Tarain navrhne, aby sa so svojou milenkou ukryli uňho, ale Carco nedokáže žene povedať pravdu. Tá ho preto opustí. Keď do Francúzska dorazí Mo, Baoa dá uniesť. Tarain s Carcom sa konečne porozprávajú o svojich čudných dvojníkoch. Carco sa konečne vyspovedá a povie kňazovi celú pravdu. Rozhodnú sa nájsť Lily. Podarí sa im uniesť Moa, aby ho vymenili za chlapca.
Pomáha im Carcov anjel, ktorý bojuje s Tarainovým pokušiteľom. Spoločnými silami oslobodia uneseného Baoa a Tarainovho brata Hervého. Lily sa konečne zíde so synom. Carco definitívne zneškodní mafiánov, keď Interpolu oznámi, že u nich našiel skladisko drog. Carco povie Régine pravdu a čoskoro sa vezmú. Peniaze po La Pinceovi venuje na dobročinné účely. V tej chvíli dvaja prešibaní anjeli navždy zmiznú.

Když se konečně majitel nočního podniku Gérard Depardieu a kněz Christian Clavier zbavili dotěrných andělů, čeká je rozhodující boj s mafiánskými zabijáky. Francouzská komedie (1995). Dále hrají: E. Grimaldi, J. Herrera, Y. Rénier, E. Herzigová...
Dĺžka videa: 01 min. 15 sek.