Dĺžka:
115 minút
Krajina:
USA
Rok:
1990
Réžia:
Frank Marshall
Napísal:
Al Williams , Don Jakoby , Wesley Strick
Hrajú:
Jeff Daniels, Harley Jane Kozak, John Goodman, Julian Sands, Stuart Pankin
Obsah:
Vo venezuelskej džungli objaví výprava entomológov nový druh jedovatého pavúka. Keď fotograf výpravy jedného fotí, zdanlivo mŕtve zviera naňho zaútočí, fotograf sa zľakne a inštinktívne ho zašliapne. To však z krovia vidí ďalší pavúk.
Keď sa výprava chystá k odchodu, vlezie do batohu jedného z vedcov. V tábore prenikne do stanu a fotografa usmrtí. Nechcenou zásluhou entomológa dr. Jamesa Athertona sa potom pavúk dostane až do kalifornského mestečka Caimany. Tam sa spári s druhom miestneho pavúka a z ich spojenia sa po čase zrodí celá armáda smrtonosného hybridného potomstva.

Čerstvo vyliahnuté pavúky mestečko terorizujú, vyliezajú zo záchodových mís, objavujú sa v jedle, skrývajú so v papučiach a topánkach a zatínajú svoje jedovaté hryzadlá do každého kúsku ľudského mäsa, ktoré sa im dostane na dosah. Obyvatelia mestečka sa musia pustiť do boja s inváziou pavúkov, ktoré s každou vysatou kvapkou krvi narastajú.
Bojovať musí nielen Delbert McClintock, šéf mestskej deratizačne a dezinsekčnej stanice nazvanej Prečo so švábmi, ale aj mladý lekár Ross Jennings, ktorý od detstva trpí arachnofóbiou, chorobným strachom z pavúkov. Práve v jeho stodole si totiž pavúky urobili hniezdo. A to sa presťahoval z rušného veľkomesta na vidiek, aby tu našiel pokoj... Podarí sa nakoniec inváziu pavúkov potlačiť?
Dĺžka videa: 01 min. 59 sek.