Dĺžka:
90 minút
Krajina:
Rakúsko
Rok:
2004
Réžia:
Thomas Roth
Napísal:
Ernst Hinterberger , Thomas Roth
Hrajú:
Wolfgang Böck, Monica Weinzettl, Simon Schwarz, Wolfram Berger, Erwin Steinhauer
Obsah:
Dvaja zločinci, ktorým sa podarilo ujsť z väzenia, prepadnú banku. Zhodou okolností je v nej v tom istom čase aj inšpektor Trautmann, ktorý ich nedávno zatýkal...

Z väzenia ujdú dvaja väzni, Willhelm Brenner a Franz Mittermüller. Obaja sedeli za obchod s drogami a niekoľkonásobnú vraždu. Teraz plánujú prepadnutie banky spoločne s Brennerovou priateľkou Rosi Beimbichlerovou.

V banke, ktorú čoskoro prepadnú, je zhodou okolností aj inšpektor Trautmann, ktorý lupičov dobre pozná, pretože ich nedávno sám zatýkal. Bankovej úradníčke Trixi sa podarí spustiť alarm.
Trautmannovi kolegovia Monika Tränklerová a "Burschi" Dolezal sa mu usilujú dovolať na mobil, on však telefón neberie, a tak sa tam vyberú pozrieť. Obaja vojdú do banky a, našťastie, v poslednej chvíli sa im podarí uniknúť streľbe.
Po nejakom čase začnú byť obaja lupiči nervózni a nakoniec svojho komplica Brenner zastrelí. Všetci rukojemníci sú vydesení. Brenner žiada jeden milión euro a auto. Polícia sa rozhodne jeho požiadavkám vyhovieť a on za to prepustí väčšinu rukojemníkov. Ponechá si iba Trautmanna, poslanca Ferdinanda Grünsteidla, riaditeľa banky a Trixi...