Dĺžka:
150 minút
Krajina:
USA, Francúzsko
Rok:
1995
Réžia:
Herbert Ross
Napísal:
Don Roos
Hrajú:
Whoopi Goldberg, Mary-Louise Parker, Drew Barrymore, Matthew McConaughey, James Remar
Obsah:
Černošská lesbická speváčka Jane Delucaová sa rozhodne opustiť New York a skúsiť šťastie v Los Angeles. Vďaka inzerátu sa zoznámi s intelektuálskou realitnou agentkou Robin Nickersonovú, ktorá hľadala spolucestujúcu na dlhú cestu do Kalifornie.


Aj keď si spočiatku nepadli príliš do oka, vydali sa spolu na cestu. V Pittsburghu sa Jane zastaví u svojej mladej kamarátky Holly Pulchik-Lincolnovej, ktorá sa k nim pridá potom, keď v sebaobrane udrie baseballovou pálkou svojho druha, surového priekupníka drog Nicka.
Ich cesta sa dramaticky vyhrotí v okamihu, keď ženy zistia, že Nick na následky úderu zomrel. Rozhodnú sa pokračovať v ceste, akoby o Nickovej smrti nevedeli. Situáciu skomplikuje zistenie, že Holly je tehotná a ako keby to všetko nestačilo, vyjde najavo, že Robin má AIDS.
Černoška zúfalé dievča upokojuje a sľúbi jej, že sa o ňu postará. Ženy si nájdu bývanie v arizonskom mestečku Tuscon. Jane tu hrá v miestnej barovej kapele, Holly pracuje ako servírka a Robin sa pomaly zotavuje. Kým Holly si nájde priateľa, vidieckeho policajta Abea Lincolna, o Robin prejavuje vážny záujem sympatický majiteľ baru Alex.

Ona ho však odmietne a poháda sa s Jane, ktorej vyčíta, že mu povedala o jej chorobe. Vyhodí dokonca černošku z domu a potom nešťastná volá svojej mate. Tá pricestuje vo chvíli, keď policajti odvádzajú Holly, ktorá svojmu milému prezradila, čo urobila Nickovi. Abe ju však naozaj miluje a chce si ju vziať, hoci ju musel udať. Ide s ňou k súdu a chce sa s ňou oženiť až bude po všetkom.
Napriek tomu, že sa súdne jednanie nevyvíja najlepšie, priateľstvo troch žien sa stáva ich silnou zbraňou v boji s nepriazňou osudu...
Dĺžka videa: 01 min. 51 sek.