Dĺžka:
40 minút
Žáner:
Iné
Rok:
2009
Réžia:
William Friedkin
Napísal:
Anthony E. Zuiker , Dustin Abraham , Naren Shankar
Hrajú:
Marg Helgenberger , Laurence Fishburne, Marg Helgenberger, George Eads, Eric Szmanda, Robert David Hall
Obsah:
V 200. epizode najdu jednu z byvalych Langstonovych absolventiek najdu zavrazdenu. Ray odhali, ze vysetrovala v prostredi mexickeho wrestlingu, aby vyriesila seriu vrazd...
Ray Langston a tim musia vysetrit vrazdu jednej z byvalych Rayovych absolventiek z univerzity predtym, ako odisiel do CSI. Ako vysetrovatelia zistia, Silvia Mallickova pisala dizertacnu pracu, v ktorej sa zaoberala jedenast rokov starym pripadom troch zavrazdenych zien, ktore spachal odvtedy necinny seriovy vrah. Zda sa, ze sa k odhaleniu totoznosti vraha dostala velmi blizko, a tak pachatel vysiel zo svojho ukrytu, aby ju odstranil skor, ako zverejni jeho meno...
CSI tim povolaju k vrazde mladej zeny. Ray Langston zostane v soku, ked zisti identitu obete - ide o Silviu Mallickovu , jednu z jeho studentiek. V jej ruke najde kusok bielej koze. Dr. Robbins pri pitve odhali pricinu smrti - trojnasobnu zlomeninu chrbtice, co ku okamzite zabilo.
Ray navstivi jej priatela Dana Forestera, ktory mu potvrdi, ze v noc vrazdy Silvia pracovala na svojej dizertacnej praci. Ray si spomenie, ze sa ho vypytovala na jeden pripad nevyriesenych seriovych vrazd zien, zverejneny v jeho knihe. Catherine sa rozpama:ta, ze slo o pripad takzvaneho Juhozapadneho skrtica, ktory pred jedenastimi rokmi zabil tri hispanske zeny, ale nikdy ho nechytili.
Vsetky obete zomreli na zlomeniny va:zu a pred smrtou im podali durman, bylinu pouzivanu vo voodoo ceremoniach vyvolavania mrtvych. Ray predpoklada, ze Silvia sa zaoberala tymito vrazdami a chcela odhalit pachatela. Pravdepodobne sa dostala az prilis blizko k odhaleniu jeho identity, a tak ju zabil.
Dalsie spojivo medzi starymi vrazdami a smrtou Silvie vyjde najavo po toxikologickych testoch - aj Silvia mala v krvnom obehu durman. Nick a Brass navstivia znameho dilera durmanu a narazia na bizarny voodoo obrad. Knaz, ktory ho vedie, vsak tvrdi, ze o Silvii nic nevie.
Greg zisti, ze Silvia bola v noci svojej smrti na rohu Harlemskej a Pinkerovej ulice, ale nedokaze si vysvetlit, co robila na takom nebezpecnom mieste. Ray, Nick a Brass navstivia dotycne miesto a najdu tam mexicky wrestlingovy klub, kde zapasia maskovani bojovnici, takzvani luchadores. Brass s Riley vypocuvaju zapasnikov, z ktorych mnohi maju bohaty trestny register. Esteban Fillipe prezradi, ze sa so Silviou rozpraval, ked za nim prisla.
Ray urobi vo vysetrovani dalsi pokrok, ked preskuma kozu najdenu v Silviinej ruke. Koza pochadza zo zapasnickej masky. V databaze masiek luchadores najde masku, ktora patri zapasnikovi s prezyvkou Fantasma. Podari sa vsak vysetrovatelom presvedcit ho, aby im dal vzorku DNA? A nevie slizky Fillipe o Silvii viac, ako priznava?