Dĺžka:
115 minút
Krajina:
Nemecko, Rakúsko
Rok:
1999
Réžia:
Rolf von Sydow
Napísal:
Christiane Sadlo
Hrajú:
Doris Schretzmayer, Florian Fitz, Renate Schroeter, Karl Michael Vogler, Miguel Herz-Kestranek
Obsah:
Prekrásne panstvo Edenvale Mansion je zadĺžené. Na zbavenie sa dlhov zostáva už len jedna možnosť - exekučná dražba. Lady Catherine, majiteľka a matka dvoch dcér, je kvôli tomu veľmi deprimovaná. Zdá sa, že neexistuje žiadne riešenie, ako zachrániť pred dražbou 250 ročné rodinné vlastníctvo. ďalší problém nastáva, keď vyhorí stajňa a Emily, jedna z dcér, ako aj jej manžel George, pri pokuse o záchranu koní umierajú v plameňoch. Jej mladší syn Christopher prežije.
Júlia, Emilina sestra a snaživá lektorka v jednom Londýnskom vydavateľstve, prichádza, aby bola nablízku svojej matke Catherine a svojmu synovcovi Christopherovi. Situácia vyvrcholí tak, že polícia podozrieva Lady Catherine zo založenia ohňa. Nápad Júlie osvojiť si sedemročného chlapca a odísť s ním žiť na vidiek sa však nepozdáva jej priateľovi, ctižiadostivému mladému manažérovi.
Christopher a Júlia stretnú počas výletu pri mori Stephena, syna niekdajšieho záhradníka na statku Edenvale Mansion, ktorý v zahraničí nadobudol majetok ako burzový špecialista, a pre jeho šarmantnú povaju si ho čoskoro obľúbia. Stephen a Júlia sa nevideli od detských čias, no na prvý pohľad cítia, že ich niečo spája.
Na počudovanie by chcela Júliina matka tomuto opätovnému obnoveniu kontaktu zabrániť. Júlia sa pri rozhovore s matkou dozvie, že pred mnohými rokmi mala Júliina sestra Emily so Stephenom nešťastný milostný pomer a odvtedy má Stephen zákaz vstupu na Edenvale. Júlia však niečo tuší: musí tam byť ešte nejaké tajomstvo, zároveň ale cíti, že Stephen je mužom jej života. Všetko prechádza do drámy, keď sa Stephen konečne rozhodne, že majetok Edenvale vydraží.