Dĺžka:
70 minút
Žáner:
Pre dospelých
Rok:
2009
Réžia:
Michael Nankin
Napísal:
Anthony E. Zuiker , Naren Shankar , Bradley Thompson , David Weddle
Hrajú:
Marg Helgenberger , Laurence Fishburne, Marg Helgenberger, George Eads, Eric Szmanda, Robert David Hall
Obsah:
Dr. Robbins pri pitve potvrdi pricinu smrti - Dansona zabil uder do hlavy. Archie zisti, ze debutova projekcia jeho diela Astro Quest Redux pohorsila a rozzurila zarytych fanusikov sou. Greg vypocuva Penelope Russellovu, profesorku, ktora studovala Dansonovu novu sou na ucely medialnej semiotiky. Upozorni Grega, aby nepodcenovali fanusikov Astro Quest.
Medzitym Ray najde v Dansonovom zaludku zmes alkoholu a cervov, co bol napoj, ktory sa zvycajne podaval v jednom z barov na zhromazdeni. Barman povie Nickovi, ze Danson sa pri bare dostal do prudkej hadky s dvoma fanusikmi, Steubenom Lorenzom a Lionelom Roseom, co potvrdi aj ich priatelka Risa Varnessova. Odtlacky Lorenza a Rose su na celej diskete, ale tvrdia, ze slo len o vtip.
Po navrate na miesto cinu najde Riley na Dansonovej reziserskej stolicke stopy ejakulatov. Zvazuje moznost, ze Danson si vynutil sex na Rise. Brass vyhlada Risu a pouci ju, ze ak zabila Dansona po tom, co ju znasilnil, slo by o sebaobranu, a nie vrazdu. Risa vsak tvrdi, ze sex bol z jej strany dobrovolny.
Riley najde aj fotografie Dansonovych sulozi s roznymi zenami, vratane Melindy. Brass uvazuje nad tym, ze ak sa Melinda dozvedela o inych zenach, mohla mat motiv na vrazdu. Melinda vsak vypoveda, ze s Dansonom mali velmi otvoreny vztah. S mnozstvom podozrivych vysetrovanie stagnuje. Hodges odrazu pride s pokrokom v pripade, ked si spomenie, ze kormidlo na vesmirnej lodi malo stiahnutelny priezor. A skutocne, pri skumani makety lode, najdu vysetrovatelia krvavy odtlacok prsta.
Patri niektoremu z rozhnevanych fanusikov? Alebo patri niektorej zo zastupu mileniek? Alebo mala sama profesorka Russellova vlastne dovody na Dansonovej smrti? Medzitym Hodges sniva o laske s Wendy.