Dĺžka:
105 minút
Rok:
1981
Réžia:
David Hemmings
Napísal:
Everett De Roche
Hrajú:
Ken Wahl, Lesley Ann Warren, Donald Pleasence, George Peppard, Bruno Lawrence
Obsah:
Lovec Gibbie Carson, tak trochu šupák, tak trochu ožran, chytá s kamarátom Barneyom, svojským pilotom, z helikoptéry jelene vysoko v novozélandských horách. Kamarát ho tam zabudne a Gibbie nájde v jazere vrak vojenského nákladného lietadla Yankee Zephyr, ktoré tam havarovalo počas druhej svetovej vojny. Gibbie nájde debnu whisky a škatule s americkými vojenskými vyznamenaniami.
Gibbie si ich pár vezme a po návrate domov ich predá starožitníkovi, ktorý mu za ne vyplatí slušnú sumičku. Starožitník okamžite telefonuje bohatému zberateľovi, ktorý si okamžite najme gang zločincov pod vedením Thea Browna.

Gibbie ide za svojou dcérou Sally, aby mu dala peniaze z účtu, ktorý má Gibbie obstavený. Chce dať opraviť Barneyho helikoptéru, aby mohli vyraziť k lietadlu po ďalšie metále. Vtedy však za ním príde Theo a chce uzavrieť dohodu - Gibbie si nechá whisky a vyznamenania, on má záujem o niečo iné. Gibbie ho má zaviesť k lietadlu, v opačnom prípade príde o dcéru.
Gibiemu sa spolu so Sally a Barneym podarí uniknúť. Netušia, že Theo namontoval na vrtuľník vysielačku, vie teda presne, kde sa nachádzajú. Zločinci Gibbieho chytia a mučia ho, aby prezradil, kde sa Yankee Zephyr nachádza.
Barney sa s neprístupnou Sally zblížia a oslobodia jej otca. Doplávajú k lietadlu a nájdu v ňom zlaté tehly v hodnote 50 miliónov dolárov. Zločinci sa však nevzdávajú a dorazia k jazeru vo chvíli, keď Gibbie so spoločníkmi ťahajú lietadlo za člnom, aby ho dostali k brehu.
Začína sa súboj o poklad...