Dĺžka:
130 minút
Žáner:
Pre dospelých
Rok:
2000
Réžia:
Fina Torres
Napísal:
Vera Blasi
Hrajú:
Penélope Cruz, Murilo Benício, Harold Perrineau, Mark Feuerstein, John de Lancie
Obsah:
Krásna Isabella má mimoriadny dar - varí tak, že už len sama vôňa jej pokrmov mení všetkých okolo nej na zerotizovaných ctiteľov. A presne ako varí, tak aj ľúbi. Vášnivo, hlboko a verne. Jej láska k čašníkovi Toninhovi Oliveiraovi je takmer šialená, a tak nečudo, že si neodolateľného muža vzala. Isabella svojím umením preslávi jeho reštauráciu v brazílskom meste Bahia.
Bohužiaľ, Isabella trpí extrémnou formou kinetózy - morskej nemoci, keď zmeny pozície tela, ako je nakláňanie sa, kolísanie či jazda v aute sa prejavujú náhlymi záchvatmi nevoľnosti, závratov, bolestí hlavy, mdlôb a zvracania. Dokáže ich však dokáže zvládnuť, ak v čo najvyššej miere kontroluje situáciu. Ba dokonca aj pri sexe musí byť dominantná, čo jej manžela Toninha, typického konzervatívneho macha, uráža a ponižuje. Márnomyseľný muž sa s jej dominanciou nedokáže vyrovnať, a je Isabelle neverný.

Keď ho jedného dňa žena pristihne, naštve sa a opustí ho. Presťahuje sa do San Francisca k starému kamarátovi z detstva, ktorý je transvestita a vystupuje pod menom Monica. Isabella sa pokúša sa začať nový život. Keďže Toninho jej zlomil srdce, prosí Yemanju, bohyňu mora, aby jej pomohla. A bohyňa ju vypočuje - Isabella už nikdy nebude trpieť pre lásku a ryby v Bahii už nikdy nezaberú.
čoskoro sa pred Isabellou otvorí nový svet - je moderátorskou hviezdou televíznej relácie Vášeň a jedlo. Ba čo viac, dvorí sa jej aj sympatický producent programu Cliff Lloyd, ale ani nový muž v jej živote však nie je bez chýb.
Toninhova reštaurácia pre nedostatok rýb skrachuje a on sa rozhodne Isabellu za každú cenu priviesť späť. To sa však musí zbaviť svojho "machovstva", pokoriť sa. Dokáže to?
Isabella napokon Toninha presvedčí, že nemá iba talent božsky variť, ale aj odpúšťať. Toninho musí napokon uznať, že jedine ona je preňho tá pravá. A tak sa spokojná Isabella môže s ním vrátiť do Bahie.