Dĺžka:
11 minút
Rok:
2014
Réžia:
Josh Boone
Napísal:
Scott Neustadter , Michael H. Weber , John Green
Hrajú:
Shailene Woodley, Ansel Elgort, Laura Dern, Willem Dafoe, Nat Wolff
Obsah:
Hazel a Gus sú dva výnimoční teenageri, ktorých spája ironický čierny hryzavý humor, pohŕdanie konvenciami a predovšetkým láska. Ich vzťah je o to neobvyklejší, že sa zoznámili a zamilovali na stretnutiach skupiny pacientov bojujúcich s rakovinou.
13-ročná Hazel Grace Lancasterová má šestnásť rokov a rakovinu štítnej žľazy. Má rada a zároveň toleruje svojich príliš starostlivých rodičov a práve sa zahľadela do mladíka Augusta Watersa (ANSEL ELGORT), pacienta vyliečeného z leukémie, ktorý sa na oplátku zamiloval do nej. Keď sa ich vzťah začne prehlbovať a z obyčajného priateľstva sa rodí láska, Hazel sa snaží zachovať si odstup, pretože sa bojí, že už čoskoro zomrie a Gusa jej smrť poznamená.
Hazel a Gus spoločne prežívajú obavy zo svojich zdravotných problémov a zároveň zdieľajú lásku ku knihám. Hazel zbožňuje román Cisársky neduh a mnohokrát sa márne snažila spojiť s autorom knihy, samotárskym Peterom Van Houtenom. Keď sa Gusovi podarí Van Houtena skontaktovať, spisovateľ ich oboch nečakane pozve do Amsterdamu. Gus sa rozhodne, že Hazel zoberie na ďalekú cestu do Európy, aby našla odpovede na všetky otázky, ktoré ku knihe má. Ale odpovede, ktoré hľadá, neprichádzajú od spisovateľa Petera Van Houtena. Vyplynú z veľkého dobrodružstva, ktoré Hazel zažije na cestách s niekým, koho sa nebojí milovať a kto jej dal niečo, čo nazýva Malou večnosťou - nekonečnom medzi zrátanými dňami života, ktoré jej ostávajú na Zemi. Vie, že aj za niekoľko mesiacov možno prežiť malú večnosť a niektoré nekonečná sú väčšie než iné.