Dĺžka:
60 minút
Rok:
2004
Réžia:
Tim Hunter
Napísal:
Anthony E. Zuiker , Carol Mendelsohn , Pam Veasey
Hrajú:
Gary Sinise, Melina Kanakaredes, Carmine Giovinazzo, Vanessa Ferlito, Hill Harper
Obsah:
Pri hľadaní vražednej guľky, ktorú "skonzumoval" potkan, odhalí detektív Mac Taylor ďalší zločin. Stella Bonaseraová zase vyšetruje znásilnenie mladej ženy v Central Parku...
V aleji parku zastrelili narkomana Jordyho Thompkinsa, ale guľka, ktorá ho zasiahla, na mieste činu chýba. Šéf CSI New York, detektív Mac Taylor a jeho kolega, súdny patológ Dr. Sheldon Hawkes, pripúšťajú možnosť, že guľku zožral potkan. Na stope po potkanovi s guľkou v tráviacom trakte však odhalia ďalší zločin - lúpež, ktorá sa musela pred pár dňami odohrať neďaleko miesta činu vraždy.
Medzitým v Central Parku znásilnili a zbili Robin Prescottovú. Jedinou stopou z miesta činu je lístok kvetu pivónie nájdený na jej šatách. Semeno páchateľa totiž neobsahuje bunky spermií, nositeľov DNA, ktorú by mohli porovnať so vzorkami v policajnej databáze.
Vyšetrovatelia Stella Bonaseraová a detektív Don Flack musia vypátrať muža, ktorý Robin znásilnil. Bude to namáhavé, pretože obeť úplne stratila pamäť a na páchateľa si vôbec nedokáže spomenúť. Hlavným podozrivým sa stane záhradník Billy Rendish, ktorého odtlačky prstov sa našli na mieste činu. Je to však skutočný páchateľ?