Žáner:
Akčné a Dobrodružné
Rok:
2006
Réžia:
Matt Earl Beesley
Napísal:
Marc Dube , John Haynes , Ann Donahue , Carol Mendelsohn , Anthony E. Zuiker
Hrajú:
David Caruso, Emily Procter, Adam Rodriguez, Khandi Alexander, Jonathan Togo
Obsah:
Tesne pred vypršaním posledného termínu na podanie daňového priznania a zaplatenie dlžnej čiastky zastrelia dvoch daňových úradníkov. Zabili ich psychicky labilní klienti, ktorí nezvládli plnenie daňových povinností, alebo sú motívy vraždiacich daňovníkov celkom odlišné?
Tesne pred posledným termínom na podanie daňového priznania a úhradu finančnej čiastky zastrelia daňového úradníka Kevina Renfroa (CHAD WILLIAMS) na jachte jeho klienta, daňovníka, ktorý má večné problémy s plnením termínov daňových povinností.
Hlavným podozrivým z vraždy je majiteľ jachty Jason Whitley (RANDY J. GOODWIN), ktorého zatknú pod ťarchou jednoznačných dôkazov. Onedlho však zavraždia ďalšieho daňového úradníka Simona Bremmera (DAVID MAY). Aká je súvislosť medzi oboma prípadmi?
Kriminalisti zistia, že Bremmerov posledný klient, Russell Edge (MARK DEKLIN), má zbraň, ale tou Bremmera nezabili. Vyšetrovatelia sa zamerajú na súkromný život obete a zistia, že daňový úradník mal aféru s bývalou manželkou svojho klienta Russella Edgea.
Molly Edgeová (ANDREA ROTHOVÁ) sa prizná, že s úradníkom mala sex. Dohodli sa však, že to bude protislužba za vrátenie skonfiškovaného luxusného Rolls-Roycea, ktorý jej bývalému manželovi zhabal daňový úrad pre daňové nedoplatky. Molly prisahá, že Bremmerovu smrť nemá na svedomí.
Súdna lekárka Dr. Alexx Woodsová (KHANDI ALEXANDEROVÁ) po obhliadke tela obete tvrdí, že Bremmera už dlhší čas pred smrťou systematicky trávili opakovaným podávaním istého jedu. A naozaj, v kancelárii obete nájdu stopy jedu rastlinného pôvodu. Vyšetrovanie sa však výrazne posunie vpred, až keď v skartovačke papierových dokumentov objavia zvyšky šeku. Významný dôkaz vnesie do prípadu celkom nové svetlo...
Kriminalisti z tímu CSI sa zoznamujú so svojráznymi praktikami pracovníkov daňovej správy. Napríklad, v súťaži o najlepšie výsledky v tíme to Bremmerova kolegyňa Melissa Boonová (SANDRINE HOLTOVÁ) poriadne preháňala. V neľútostnom konkurenčnom boji so spolupracovníkmi im neváhala ukradnúť zo zásuviek šeky klientov, ktorí si poctivo zaplatili daňovú povinnosť, čím z nich urobila neplatičov a podvodníkov...
V dôsledku toho daňová správa omylom obvinila istú záhradnícku firmu z daňových nedoplatkov a dlhov. Činnosť firmy ukončil súdny príkaz, firmu zatvorili a jej majiteľ skrachoval. Syn majiteľa preto prisahal pomstu. Problém je v tom, že krvavú pomstu vykonal na nepravom vinníkovi.