Dĺžka:
90 minút
Rok:
2003
Réžia:
Mathieu Kassovitz
Napísal:
Sebastian Gutierrez
Hrajú:
Halle Berry, Robert Downey Jr., Charles S. Dutton, Charles Dutton, John Carroll Lynch
Obsah:
Uznávaná psychologička Dr. Miranda Greyová je expertkou na posudzovanie toho, čo je racionálne, čo je logické, čo nezachádza za hranice príčetnosti.
Pod vedením svojho manžela Douglasa , vedúceho oddelenia psychiatrie Woodwardskej ženskej väznice, lieči nebezpečné, psychicky narušené pacientky, medzi ktoré patrí aj Chloe Savaová - charizmatická vrahyňa, ktorej svedectvá o satanistickom mučení považuje racionálna doktorka iba za výplod paranoidnej mysle.
Po stretnutí s tajomným dievčaťom sa však jej spokojné manželstvo a vyrovnaný život zmenia na najhoršiu nočnú moru. Keď sa Miranda prebudí po hroznej autonehode, so zdesením zistí, že jej manžel bol zavraždený a všetky stopy smerujú práve k nej.

Kým sa snaží prísť na to, za akých okolností by vôbec mohla spáchať taký brutálny a otrasný čin voči človeku, ktorého milovala a obdivovala, ocitne sa uväznená vo Woodwarde medzi svojimi bývalými pacientkami. Miranda, ktorá si z osudnej noci pamätá iba niekoľko nejasných vízií tajomného dievčaťa Rachel, sa začína správať stále podivnejšie a nevyspytateľnejšie.
Zúfalo sa snaží dokázať svoju nevinu. No jej bývalý spolupracovník, chápavý, ale skeptický Dr. Pete Graham, vníma jej správanie ako pomalé prepadávanie sa do hlbín šialenstva. Miranda postupne začína veriť, že sa jej zmocnili nadprirodzené sily, ktoré sú odhodlané pomstiť sa aj za cenu toho, že ju pripravia o rozum.
Chloe ju zatiaľ sťahuje do svojho osobného pekla a Miranda musí zistiť, či skutočne smeruje k bránam šialenstva... Alebo iba bližšie k pravde. Až v okamihu, keď si uvedomí, že duch si ju zvolil ako nástroj svojej pomsty na sadistickom zabijakovi, dokáže mladá žena vzdorovať osudu. Zločincom, ktorý zabíjal spolu so svojím komplicom, je niekto, koho by v živote nepodozrievala...