Dĺžka:
125 minút
Rok:
2000
Réžia:
Cameron Crowe
Napísal:
Cameron Crowe
Hrajú:
Kate Hudson, Billy Crudup, Frances McDormand, Jason Lee, Patrick Fugit
Obsah:
15-ročný William Miller vyrastá v San Diegu pod dohľadom svojej prísnej matky, vysokoškolskej profesorky Elaine. Matkine neutíchajúce spory s jeho staršou sestrou Anitou vyvrcholia jej útekom z domu. Sestra však stihne odovzdať mladšiemu bračekovi osudový darček - tajnú zbierku platní s hudbou rockových kapiel.
Pätnásťročného Willa rocková hudba úplne očarí, začne publikovať v školskom časopise články a obdivuje hudobného kritika Lestera Bangsa, ktorý sa stáva jeho novinárskym guru.
Keď mu Lester zadá napísať prvú reportáž do svojho časopisu, Will sa náhodou zoznámi s kapelou Stillwater, ktorú čaká sľubná kariéra. Tínedžerský novinár sa zapáči predovšetkým jej lídrovi, gitaristovi Russellovi Hammondovi. Na Williama sa dokonca obráti aj prestížny hudobný časopis Rolling Stone a objedná si u neho článok. William im navrhne práve skupinu Stillwater.
Pätnásťročný chlapec vyráža so skupinou na turné a doma zanechá ustráchanú puritánsku mamičku. Pred Williamom stojí takmer nadľudská úloha - v šialenom cirkuse rockových koncertov si musí uchovať nadhľad, zdravý rozum, nesmie prepadnúť alkoholu ani drogám a navyše musí získať odstup, aby dokázal napísať objektívny článok.
Priateľstvo s Russellom mu to nijako neuľahčuje, rovnako ako prítomnosť náruživých "groupies", obdivovateliek, ktoré sprevádzajú hudobníkov v zákulisí. Napokon William zisťuje, že v zákulisí sa všetko odohráva celkom inak, ako si pôvodne myslel...