Žáner:
Akčné a Dobrodružné
Rok:
2006
Réžia:
Matt Earl Beesley
Napísal:
Marc Dube , John Haynes , Ann Donahue , Carol Mendelsohn , Anthony E. Zuiker
Hrajú:
David Caruso, Emily Procter, Adam Rodriguez, Khandi Alexander, Jonathan Togo
Obsah:
Zápasy mužských tímov plážového volejbalu s obľubou navštevujú aj postaršie dámy, a to nielen pre športový zážitok. Ich vizuálny pôžitok z baletu spotených svalnatých tiel mladých plážových volejbalistov však totálne zničí nečakaný šok - traja mladí hráči sa zrazu zrútia do piesku ako podťatí a na mieste zomrú!
Absurdný koniec zápasu na výročnej športovej charititívnej akcii zdvihne divákov zo sedadiel a privolá kriminalistický tím.
Nový člen tímu Jesse Cardoza pri prehliadke miesta činu objaví v piesku modré kryštáliky modrej skalice, teda síranu meďnatého - pentahydrátu.
Dáma z publika Amanda Collinsovávypovedá, že všetci traja tragicky zosnulí mladíci chodili do rovnakej školy ako jej dcéra Hailey. Tá v hľadisku nebola, pretože v čase zápasu sa musela zúčasniť na kurzoch golfu.
Súdny lekár Dr. Tom Loman hľadá príčinu smrti mladých volejbalistov a po prehliadke ich tiel prehlási, že ich zabil elektrický prúd. Medzitým Jesse a Calleigh kontrolujú okolie pláže a v piesku volejbalového ihriska objavia pochované zvyšky elektrických káblov. Zavedenie elektrického prúdu do káblov v piesku nebolo náhodné, ale starostlivo pripravené a zámerné. Jediný dôvod, prečo jeden volejbalový hráč zásah prúdom prežil, bol ten, že mal obuté topánky.