Dĺžka:
110 minút
Rok:
1990
Réžia:
Dick Lowry
Napísal:
Garner Simmons
Hrajú:
James Cromwell, Connie Sellecca, Wayne Rogers, Ana Alicia, Nancy Kwan
Obsah:
Keď 28. apríla 1988 vstupoval na Havajských ostrovoch skúsený pilot Bob Schornstheimer so svojou kolegyňou Mimi Tompkinsovou do pilotnej kabíny, aby sa pripravili na pravidelný let medzi Hilo a Honolulu, ani jeden z nich netušil, že sa čoskoro zapíšu do histórie letecké dopravy.
V okamihu, keď lietadlo s deväťdesiatimi cestujúcimi na palube dosiahlo nadmorskú výšku osemtisíc metrov, ozvala sa totiž hrozná rana a veľká časť strechy zmizla, vytrhnutá a zmetená z trupu obrovskou silou.
Len vďaka obratnosti oboch pilotov sa znovu podarilo získať nad ťažko poškodeným strojom kontrolu a udržať ho vo vzduchu. Kapitánovi Schornstheimerovi je jasné, že aby však dokázali s poškodenými systémami, pokazeným motorom, bez spojenia, zato s plnými nádržami paliva, núdzovo pristáť, musia hodiť za hlavu všetky predpisy a pokúsiť sa o nemožné.
A treba dodať, že tento plán sa mnohým zdal neuskutočniteľný. Veď Bob Schornstheimer bol bývalý vojenský pilot, ktorý musel odísť zo služby, keď vznikli pochybnosti o jeho odvahe, a Mimi Tompkinsová bola čerstvá pilotka bez väčších praktických skúseností.
Navyše mali za sebou takmer deväťdesiat cestujúcich, sužovaných nedostatkom kyslíku, mrazom a hrôzou. Našťastie, tu bola aj skúsená tridsaťsedemročná letuška C. B. Lansingová s dvoma kolegyňami Michelle Hondaovou a Jane Sato-Tomitaovou, ktoré sa s bezprecedentnou odvahou a bez ohľadu na vlastnú bezpečnosť starali o ranených a usilovali sa zabrániť akejkoľvek panike...