Dĺžka:
115 minút
Rok:
1997
Réžia:
Steve Wang
Napísal:
Scott Phillips
Hrajú:
Mark Dacascos, John Pyper-Ferguson, Kadeem Hardison, Brittany Murphy, Tracey Walter
Obsah:
Píše sa rok 2008 a bojovník Toby Wong pracuje pre dravú, úspešnú a bezohľadnú hongkonskú korporáciu Leung. Ich spolupráca sa však skončí v okamihu, keď Wong odhalí nekalé plány korporácie, ktoré pripravili o život už jeho priateľku, ktorá sa pokúsila klásť odpor.
Toby utečie a rozhodne sa prejsť ku konkurencii, ktorá, ako verí, mu poskytne ochranu. Toby totiž nebol len tak hocijakým zamestnancom. V hrudníku má implantovaný špeciálny čip, akýsi biomotor, ktorý ho robí rýchlejším a silnejším, než je obyčajný človek. Toto vylepšenie ho však súčasne nesmierne vyčerpáva, a tak sa zdá, že cena, ktorú za dokonalosť svojho tela platí, je priveľká.

Toby sa loďou dostane do San Francisca, v pätách však má hrdlorezov najatých firmou Leung. Dostihnú ho v bare, kde sa Toby zmocní jedného hosťa, spisovateľa Malika Brodyho, ktorý tu zapíjal žiaľ. Svoj "živý štít" použije Toby na útek. Malikovi neskôr vysvetlí, o čo ide a ponúkne mu polovicu čiastky, ktorú získa za svoj nezvyčajný "pohon", ak mu Malik pomôže odstať sa do Los Angeles. Malik súhlasí a spoločne sa vyberú na cestu plnú nebezpečenstva, nástrah a zabijakov.
K rozhodujúcemu stretnutiu príde v moteli, ktorý počas neprítomnosti svojho otca vedie mladá Deliverance Bodinová. Tu Tobyho a Malika obkľúčia zabijaci z Leungu, americkí "lovci odmien", ale aj nový model bojovníka.
Situácia sa zdá bezvýchodisková...