Dĺžka:
50 minút
Žáner:
Dokumentárny
Rok:
2012
Réžia:
Bruce McDonald
Napísal:
Luc Besson , Robert Mark Kamen , Joseph Mallozzi , Paul Mullie
Hrajú:
Chris Vance, Andrea Osvárt, François Berléand, Delphine Chanéac, Charly Hübner
Obsah:
Kuriéra Franka Martina (CHRIS VANCE) najali, aby dopravil prominentnú krásku Deliu (RACHEL SKARSTENOVÁ) z luxusného berlínskeho hotela do rezidencie jej otca, generála Weigerta (BARRY FLATMAN).
Počas cesty si mladá boháčka odskočí na luxusné nákupy a Frank má čo robiť, aby ju ochránil pred bandou agresívnych dotieravcov.
Po splnení úlohy a doručení "zásielky" domov sa však Frankova úloha ešte nekončí. Skompromitovaný generál Weigert, ktorý celý život nelegálne obchodoval s kriminálnikmi a podsvetím, sa obáva o svoj život. Dobehla ho vlastná minulosť a v ohrození je aj život jeho dcéry. Požiada preto Franka o poslednú láskavosť. Má ju dopraviť na letisko, aby čo najrýchlejšie opustila krajinu. Vzápätí ich dom prepadne ozbrojené komando nemeckého gangsterského bossa Friedera Trumpfa (UWE OCHSENKNECHT). Frank na svojom skvelom aute utečie do bezpečia aj s Deliou, ale jej otec také šťastie nemá a v prestrelke zahynie.
Z kuriéra sa razom stane ochranca zásielky. Frank zavezie mladú boháčku do bezpečia vlastného domu na francúzskej riviére, ale Delia sa v dôsledku vlastnej chyby a zrady asistentky svojho otca už onedlho dostane do Trumpfových rúk.
Keď Frank na chvíľu odíde, Delia vezme situáciu do vlastných rúk. Aby sa pomstila vrahom svojho otca, chce odovzdať polícii USB kľúč s dôkazmi proti nim. Zverí ho do rúk jedinej osobe, ktorej kedy dôverovala - bývalej osobnej asistentke jej otca. A to je osudná chyba, lebo táto žena je zradkyňa, ktorá Deliu odovzdá do rúk Trumpfových ľudí. Dôverčivú Deliu posadia do jeho lietadla, a až vtedy si uvedomí, že to nie je vysnívaný let do Ameriky, ale pasca nastražená nepriateľom...
Ale vtom už prichádza Frank, zaparkuje svoje Audi za štartujúcim lietadlom, vnikne doň a začne bojovať s Trumpfom. Podarí sa mu zachrániť Deliu?

12 hodín
Frank Martin prijme úlohu, pri ktorej mu doslova pôjde o život. Má doručiť ukradnutý mikročip, ktorý hrá dôležitú úlohu pri vývine hi-tech zbraní. Podmienkou je, aby zásielku doručil do 12 hodín. Ak to nestihne, čip, ktorý mu vpichli do tela, ho pripraví o život. Exploduje a vstrekne mu do krvi smrtiaci toxín. Pre Franka nastanú preteky s časom, aby zabránil deštrukcii v svojom tele a získal protijed, ktorý by neutralizoval vražednú substanciu.
Frank Martin (CHRIS VANCE) si prichádza vyzdnihnúť zásielku do romantického vidieckeho sídla uprostred nádherných viníc. Netuší, že tentoraz to nebude ľahký džob a pôjde mu doslova o život. Pochopí to vo chvíli, keď mu zákazník nečakane vpichne do tela tajomnú substanciu. Zákazníkom je technický konštruktér a vývojár Carson Bernhardt, ktorý mu oznámi, že zásielku - mikročip zo supermodernej zbrane - má už v tele a čas na jej doručenie je ohraničený. Po 12 hodinách nastane v jeho tele autodeštrukcia čipu, ktorý mu vstrekne do krvného obehu smrtiaci toxín. Frank nevie, že Bernhardt predáva mikročip kupcovi z prostredia blízkeho vysokým čínskym vojenským kruhom.
Frank sa musí svojej zásielky zbaviť skôr, než ho zabije. Nastanú preteky s časom o vlastný život.
Po ceste naprieč celým Francúzskom vyzdvihne Frank svoju pravú ruku Carlu (ANDREA OSVÁRTOVÁ). Tá ho zavedie k priateľovi, geniálnemu chemikovi, ktorý dokáže ukradnutý čip vrátiť materskej spoločnosti v Nice.
Napokon nastane Frankov čas pre pomstu svojmu klientovi Berhanrdtovi. Musí ho prinútiť, aby zastavil deštrukciu v jeho tele a získať od neho včas protijed.