Dĺžka:
125 minút
Rok:
1989
Réžia:
Robert Zemeckis
Napísal:
Bob Gale , Robert Zemeckis
Hrajú:
Elisabeth Shue, Elijah Wood, Crispin Glover, Clint Eastwood, Jason Scott Lee
Obsah:
Dr. Emmett Brown, ktorého Marty McFly zachránil pred teroristami, vezme za odmenu mladíka a jeho snúbenicu Jennifer Parkerovú na výlet do budúcnosti, do roku 2015. Jennifer sa z toho okamžite zrúti, a tak ju Brown radšej uspí.
Do roku 2015 sa museli dostať preto, aby Marty zachránil svojho syna pred väzením. Po úspešne vykonanej akcii sa vrátia do roku 1985, aby pokračovali v predpísanom ale s hrôzou zistia, že to nie je tá istá idyla, akú opustili. Martyho otec je už vyše desať rokov mŕtvy - pri prepadnutí ho zastrelili. Ešte horšie je však, že úhlavný nepriateľ McFlyovcov, Biff Tannen, sa oženil s Martyho matkou Lorraine, a teraz funguje ako Martyho nevlastný otec.
Prečo sa prítomnosť vybrala inou časovou vetvou? Marty čoskoro nájde odpoveď na dotieravú otázku: Bill Tannen videl oboch dobrodruhov odlietať z roku 1985 a pristihol ich aj o 30 rokov neskôr. Spomenul si a napriek svojmu pokročilému veku pomerne rýchlo pochopil súvislosti a zmocnil sa stroja času, aby zmenil minulosť.

Odletel do roku 1955 a sám sebe - o šesťdesiat rokov mladšiemu ja - odovzdal almanach športových výsledkov druhej polovice 20. storočia. A tak je v roku 1985 multimilionárom, pretože podľa almanachu vedel výsledky športových stretnutí a na stávkach teda vždy vyhrával.
Martymu nezostáva nič iné, len sa vybrať na stroji času do minulosti a dať veci do poriadku. Musí zabrániť odovzdaniu almanachu, v opačnom prípade sa nevráti späť prítomnosť, ako ju poznal...