Dĺžka:
115 minút
Rok:
2003
Réžia:
James Mangold
Napísal:
Michael Cooney
Hrajú:
John Cusack, Ray Liotta, Amanda Peet, John Hawkes, Alfred Molina
Obsah:
Psychiater sa má o polnoci vo veci svojho pacienta, brutálneho vraha Malcolma Riversa, zúčastniť vypočúvania, pretože sa našiel jeho denník.
Manželia Alice a George Yorkovci so synom Timmym dostanú v prudkom daždi na ceste defekt, keď nabehne ich auto na odhodenú dámsku topánku, čo chvíľu pred nimi vyletela z otvoreného kufra auta prostitútky Paris. Alice zrazí auto afektovanej herečky Caroline Suzanne, ktorá ustavične komanduje svojho šoféra Eda. Ed naloží zranenú aj s manželom a chlapcom a odvezie všetkých do zanedbaného motela. Potom sa vyberie zháňať lekára, ale cesta je neprejazdná.

Ed uviazne, ale spolu s Paris ho vezmú do auta mladomanželia Ginny a Lou. Nervózny recepčný Larry všetkých ubytuje. Dorazí sem aj policajt Rhodes s väzňom Robertom Maineom, ktorého pripúta k rúre kúrenia. Caroline Suzanne hľadá signál pre mobil a v daždi hu niekto zabije. Eda prebudí výkrik. V práčovni nájde mŕtvu herečku a pri nej kľúč s číslom desať, hoci mala izbu číslo osem. Vzápätí Rhodes zistí, že Maine utiekol.

Na polnočnom sedení čakajú právnici, psychiater i sudca na odsúdenca.
Ed a Rhodes hľadajú utečenca. Larry ukradne z herečkinej izby plnú peňaženku. Ginny sa Louovi prizná, že si vymyslela tehotenstvo, aby ho donútila k svadbe. Ujde do kúpeľne vedľajšieho apartmánu a keď sa Lou za ňou dobýja, vylezie oknom a ocitne sa priamo u Eda. Vzápätí vyjde najavo, že Loua niekto dobodal. Muži chytia väzňa, Larry ho neochotne stráži. Ed rozpráva Rhodesovi, že zo zdravotných dôvodov kedysi odišiel z polície. Väzňa, ktorého Larry na chvíľu opustil, ktosi zabije bejzbalovou pálkou.

Potom náhodou vypadne z mraziarenského boxu mŕtvola a Larry vysvetlí, že je to bývalý majiteľ podniku. Našiel ho mŕtveho, tak ho dal do mrazáku a usídlil sa v moteli. Pokúsi sa o útek, ale prejde ho George a nabúra do steny. Všetci sú spolu v miestnosti, vrátane zviazaného Larryho.
Na vypočúvanie dovezú odsúdenca. Jeho žiadosť o milosť zamietli, hoci psychiater tvrdí, že pacient si svoje zločiny neuvedomuje, pretože má najmenej štyrikrát rozštiepenú osobnosť.
Alice zomrie, pod vankúšom má kľúč číslo šesť. Pri jej mužovi ležala sedmička. Ginny s Timmym sa pokúšajú odísť autom, ale to vybuchne. Všetky mŕtvoly zmiznú. Ed zistí, že všetci, ktorí boli či sú v moteli majú nemá podľa amerických štátov a narodili sa 10. mája.

Pri vypočúvaní vypovedá spútaný Ed. Spomína si, že v moteli zomierali ľudia, ich telá sa strácali. Lekár mu nastaví zrkadlo. Muž civie na cudziu tvár korpulentného holohlavého väzňa. Ed je totiž podľa psychiatra jednou z rozštiepených osobností Malcolma Riversa, ktorý spáchal vraždy.
Paris nájde v kufri policajného auta mŕtvolu. Rhodes a Maine boli v skutočnosti väzňami na úteku, pri prevoze zabili policajta a rozdelili si roly. Nakoniec Rhodes zastrelí Larryho, zraní Eda a Ed zabije jeho. Paris chce odvieyť Eda do nemocnice...
Sudca sa dá presvedčiť, že sa lekárovi podarilo v Riversovi zničiť vražedné identity a popravu odloží...

Paris prichádza do pomarančového sadu, ktorý si kúpila. Pod stromom nájde zahrabaný kľúč od motelovej izby. Vedľa stojí zachmúrený Timmy...
Rivers ai cestou z vypočúvania predstavuje Paris medzi pomarančmi a uvedomí si, vraždy spáchal Timmy. Chce mladú ženu zachrániť. Podarí sa mu zabiť doktora aj šoféra a ujsť...