Dĺžka:
85 minút
Rok:
2004
Réžia:
Aruna Villiers
Napísal:
Louise L. Lambrichs , Guillaume Laurant , Franck Philippon , Aruna Villiers
Hrajú:
Nastassja Kinská, Christopher Lambert, Audrey DeWilder, Rufus, Andrzej Seweryn
Obsah:
K úplnému šťastiu manželov Mathilde a Thomasa chýba jedno jediné - dieťa, pretože Mathilde dostala predčasne menopauzu a nemôže otehotnieť.
Pomocnú ruku im podá profesor Cardoze, na ktorého súkromnej klinike Thomas pracuje ako pôrodník. Cardoze chce vytvoriť Mathildin klon, hoci je to nezákonné. Thomas však súhlasí, ale Mathilde neprezradí, čo profesor zamýšľa.

Operácia sa skončí úspešne a keď sa manželom narodí dcéra Manon, zdá sa, že ich šťastie je kompletné. Mathilde verí, že narodením dcéry sa skončí jej dlhoročná trauma z tragédie, pri ktorej prišla o prvé dieťa.
Manon rastie, ale nie je to celkom normálne dieťa - okrem nápadnej podoby s matkou sa dieťa neuveriteľne rýchlo rastie a súčasne starne a má čoraz čudnejšie správanie. Skryté tajomstvá každého z nich sú čoraz ťaživejšie a skrytí démoni čakajú na chvíľu, aby sa naplno prejavili.
Rodinný život sa postupne rozpadá, Mathilde odhalí, čo vlastne profesor urobil a spolu s Thomasom si uvedomia krutú pravdu - Manon trpí komplexom predčasného starnutia, podobne ako preslávená klonovaná ovca Dolly. To oboch privádza priam k šialenstvu a postupne už nedokážu normálne reagovať a komunikovať...