Dĺžka:
130 minút
Žáner:
Pre dospelých
Rok:
2000
Réžia:
Jay Roach
Napísal:
Greg Glienna , Mary Ruth Clarke , Jim Herzfeld , John Hamburg
Hrajú:
Robert De Niro, Ben Stiller, Teri Polo, Blythe Danner, Nicole DeHuff
Obsah:
Greg Focker je až po uši zamilovaný do Pamely, a tak keď príde svadobné oznámenie od jej mladšej sestry, je pripravený poznať celú rodinu svojej vyvolenej a požiadať rodičov o ruku. Zdanlivo banálna situácia, keď sa obe strany snažia za každú cenu vytvoriť o sebe ten najlepší dojem.
Otec Byrnes, niekdajší agent CIA, od prírody nedôverčivý a podozrievavý, má však omnoho lepšiu východiskovú pozíciu. Je na domácej pôde a zásadne mu pre jeho prvorodenú nikto nie je dosť dobrý.

A ešte k tomu chlapec, ktorý nemá kladný vzťah k mačkám, stratil mu štvornohého miláčika a chcel ho trápne nahradiť iným z útulku, je zamestnaný v nemocnici ako zdravotný "brat", detektor lži naň prezradil, že dobre vie , čo sú to pornofilmy a ešte ku všetkému má nemožné priezvisko.

Gregovi sa navyše darí skutočne majstrovsky šliapať v porceláne a nechávať za sebou spúšť. Oživenie v súboji dvoch hlavných protagonistov vnášajú aj matka nevesty Dina a sok v láske - ako inak - milionár, krásavec a vhodný mladý muž Kevin Rawley.
V jednej chvíli to už vyzerá, že Pam si s ním svoje áno nikdy nepovie..