Dĺžka:
140 minút
Rok:
2015
Réžia:
Daniel Espinosa
Napísal:
Richard Price
Hrajú:
Xavier Atkins, Mark Lewis Jones, Tom Hardy, Joel Kinnaman, Fares Fares
Obsah:
Hrdý občan Sovietskeho zväzu Leo Demidov postupoval po kariérnych stupňoch bezpečnostnej služby MGB a stal sa hviezdnym vyšetrovateľom zameraným na podvratnú protištátnu činnosť. Keď spolu so sadistickým kolegom Vasilijom (JOEL KINNAMAN) zatknú Anatolija Tarasoviča Brodského (JASON CLARKE), podozrivého zo špionáže, "zradca" pri výsluchu uvedie ako jednu z účastníčok protištátneho sprisahania Leovu manželku, krásnou učiteľku Raisu (NOOMI RAPACEOVÁ). Leo je nútený vyšetrovať vlastnú ženu ako podozrivú z vlastizrady.
Medzitým sa mu dostane do rúk prípad zavraždeného chlapca, ktorého našli pri železničných koľajniciach. Aj keď všetky dôkazy svedčia o opaku, Leo pred chlapcovým otcom, agentom MGB Alexejom Andrejevom (FARES FARES), prípad uzavrie ako nehodu, pretože podľa oficiálnej stalinistickej doktríny "v socialistickom raji zločin neexistuje".
Keď Demidov odmietne udať svoju vlastnú manželku ako zradkyňu, veliteľ MGB major Kuzmin (VINCENT CASSEL) ho degraduje a vyhostí aj so ženou do ďalekého pochmúrneho industriálneho mesta Volsk, kde majú žiť v biednej chatrči. Tam, zbavený všetkých hodností, sa Leo dozvedá, že takých krvavých "nehôd" pri železničných tratiach sa malým chlapcom v nedávnej dobe prihodili celé desiatky. S pomocou šéfa miestnej polície, generála Nesterova (GARY OLDMAN), prenikne späť do Moskvy a pátra po dôkazoch.
Čím ďalej fanatickejší Vasilij sa snaží Lea s Raisou zatknúť skôr, než vraha detí odhalia, pretože vo vtedajšej spoločnosti pre také odhalenia nie je miesto. Veľké finále medzi hrdinom, pedofilom a byrokratom prežije len jeden z nich. Stalinov režim však voči Leovým nepríjemným odhaleniam a pravdám naďalej zostává imúnny.