Žáner:
Dráma
Rok:
2008
Réžia:
Marcos Siega
Napísal:
Scott Reynolds , James Manos Jr. , Timothy Schlattmann
Hrajú:
Michael C. Hall, Julie Benz, Jennifer Carpenter, C.S. Lee, Lauren Vélez
Obsah:
Doktorka Vogelová pomáha Debre odraziť sa odo dna. Presvedčí ju, že v kontajneri, kde zabila dôstojníčku LaGuertovú, konala jediným možným spôsobom, aby v pude sebazáchovy zachránila brata aj seba. A Dexter pokračuje v pátraní po psychopatickom vrahovi, ktorý svojim obetiam odníma kúsky mozgu.
Debra je s doktorkou Evelyn Vogelovou v kontajneri, kde zabila dôstojníčku LaGuertovú. Evelyn jej hovorí, že Dexter videl vraždu svojej matky práve v takomto kontajneri a je psychopat, ktorý sa z toho nikdy nevymaní.
Debra by ale mohla, keby si tú noc prehrávala v predstavách. Debra si však predstavila, že namiesto LaGuertovej by zabila Dextera a to by sa zrejme citila oveľa horšie.
Polícia skúma nové miesto činu s mŕtvou ženou. Norma Riverová nemá veľa obranných znamení, vraha teda poznala. Bola to domáca. Jej ex priateľ jej nedal pokoj a navyše má záznam.
Doktorka Vogelová chce pripraviť Dextera na možnosť, že ho Debra už do svojho života nikdy neprijme. On je v šoku a nechce si to pripustiť.
Dexter lustruje ďalších Vogelovej pacientov, aby vytipoval Mozgového chirirga, sériového vraha, ktorý odníma svojim obetiam kúsky mozgu.
Na rade je ďalší - A. J. Yates. Už od puberty mal agresívne sklony, ale teraz je normálnym členom spoločnosti. Pracuje ako montér prípojok pre káblovú televíziu.
Keď ho Dexter sleduje a A. J. si upravuje pracovnú šiltovku na hlave, Dexter si všimne jazvy cez celú hlavu. Chlapík však v záznamoch nemá operáciu mozgu ani nič podobné. Dexter premýšľa, aké je jeho tajomstvo.