Dĺžka:
60 minút
Žáner:
Šport
Rok:
2013
Réžia:
Marcus Valentin
Napísal:
Carl Knutson
Hrajú:
Stephen Bogaert, Edward Zinoviev, Jasmin Geljo, Adrian Griffin, Steve Milkovic
Obsah:
Letecké nešťastie lietadla Jak-42D pri ruskom meste Jaroslavľ sa odohralo vo štvrtok 7. septembra 2011 o 16:05 moskovského času. Lietadlo Jakovlev Jak-42D leteckej spoločnosti Jak-Service, na palube ktorého bol hviezdny hokejový tím klubu Lokomotiv Jaroslavľ, sa zrútilo krátko po štarte. Mierilo do bieloruského Minska, kde mali hokejisti odštartovať hokejovú sezónu 2011/2013 Kontinentálnej hokejovej ligy.
Lietadlo pri štarte z letiska Tunošna v Jaroslavli nenabralo potrebnú výšku a narazilo do letiskového majáku vzdialeného asi 450 metrov od konca vzletovej dráhy. Po náraze začalo horieť, spadlo asi kilometer od konca vzletovej dráhy, rozlomilo sa a časť trosiek spadla do blízkej rieky Volgy.
Na palube bolo 26 hráčov profesionálneho hokejového tímu Lokomotivu Jaroslavľ, 11 členov realizačného tímu a 8 členov posádky. Haváriu prežili len dve osoby, palubný inžinier Alexander B. Sizov a ruský útočník Alexander Galimov, ktorý však utrpel rozsiahle popáleniny na 80% tela a 12. septembra 2011 svojim zraneniam podľahol. Na palube bol aj slovenský hokejista Pavol Demitra a aj traja českí hokejoví reprezentanti Jan Marek, Karel Rachůnek a Josef Vašíček, z ktorých haváriu nikto neprežil.