Dĺžka:
110 minút
Rok:
2013
Réžia:
Luc Besson
Napísal:
Luc Besson , Tonino Benacquista , Michael Caleo
Hrajú:
Robert De Niro, Michelle Pfeiffer, Tommy Lee Jones, Dianna Agron, John D'Leo
Obsah:
Do mestečka v Normandii sa sťahuje americká rodina Blakeovcov. V skutočnosti sa volajú Manzoniovci a sú pod ochranou FBI. Otec Giovanni pochádza zo starej mafiánskej rodiny a vypovedal proti konkurentom, ktorí za ním vyslali zatiaľ neúspešného zabijaka Rocca (JOHN FREDO). Na rodinu v utajení dozerajú agenti FBI, šéf Stansfield a jeho dvaja muži, DiCicco (JIMMY PALUMBO) a Caputo (DOMENIC LOMBARDOZZI).
Fred Blake, jeho manželka Maggie, sedemnásťročná dcéra Belle a štrnásťročný syn Warren sa však ani vo Francúzsku nedokážu zbaviť svojich starých zvykov a praktík. Maggie pre malichernosť podpáli miestny obchod, Belle rozmláti tenisovú raketu o hlavu dotieravého spolužiaka a Warren v škole úspešne splieta svoje vysokoziskové intrigy.
Blakeovci usporiadajú barbecue pre susedov a snažia sa splynúť s okolím. Ale keď Fredovi/Giovannimu začne prekážať hrdzavá voda z kohútikov, už onedlho dôjde k explózii v tunajšej továrni na hnojivo. Veď nebola dostatočne ekologická. Do mestečka v Normandii dorazia mafiánski zabijaci, zlikvidujú osadenstvo policajnej stanice a ďalej vraždia nevinných.
Rozhádaná mafiánska rodina sa im však v sebaobrane statočne postaví. Zdá sa, že nemá šancu, ale každý z jej členov napokon preukáže svoje skryté schopnosti, vďaka čomu sa nakoniec spoločne ubránia. Stansfield pritom príde o oboch svojich agentov. Blackovci narýchlo utekajú z mestečka aj so svojím zraneným vlčiakom, ktorý sa volá - Malavita.