Dĺžka:
90 minút
Žáner:
Animovaný
Rok:
2015
Réžia:
Maksim Fadeyev
Napísal:
Maksim Fadeyev , Aleksandr Chistyakov , Gregory Poirier
Hrajú:
Olga Seryabkina, Konstantin Khabensky, Armen Dzhigarkhanyan, Grigoriy Leps, Mikhail Galustyan
Obsah:
Malú dedinu napadne svorka nemilosrdných hyen. Desaťročnému Savvovi sa podarí utiecť do lesa, ale jeho mamička aj zvyšok dedinčanov ostanú v zajatí zvierat. Aby zachránil svoju mamu aj všetkých obyvateľov, Savva sa vydáva na nebezpečnú výpravu spolu s bielym vlkom Angeem, ktorý ho ochránil v lese pred hyenami. Sprevádza ich aj veselý ružový tvor Puffy, čudesný polo-barón Fafl a očarujúca šamanova dcéra Nanty. Noví priatelia pomáhajú Savvovi na jeho ceste za Čarodejníkom, ktorý žije na vrchole hory a údajne mu dokáže pomôcť ochrániť jeho dedinu pred útokmi zúrivých hyen. Svoje tajné dôvody pre návštevu Čarodejníka majú aj Savvovi priatelia, ale nechcú o ich hovoriť.
Savva objavuje nový, magický svet, o ktorom doteraz len počul. Žijú v ňom šamani, opičia armáda a dokonca aj draci. Priatelia spoločne čelia mnohým nebezpečenstvám, príjemným i nepríjemným prekvapeniam, odhaľujú desivé tajomstvá, ba dokonca bojujú s opičou armádou na čele s krutou a zradnou Mom JoZee - trojhlavou opičou kráľovnou.
Malý Savva v sebe musí objaviť srdce bojovníka, aby svoj ľud doviedol k slobode. Na konci svojej cesty pozná, že všetky ťažkosti sa dajú prekonať, ak si to želáme celým svojím srdcom a dobré je, keď nám pomôžu aj priatelia.