Dĺžka:
60 minút
Žáner:
thriller, dráma, krimi, fantastika
Krajina:
USA
Rok:
2007
Réžia:
Steve Boyum
Napísal:
Jeff Davis , Andrew Wilder
Hrajú:
Joe Mantegna, Paget Brewster, Shemar Moore, Matthew Gray Gubler, A.J. Cook
Obsah:
Životný príbeh jedného z najslávnejších pilotov 1. svetovej vojny, nemeckého stíhacieho esa, baróna Manfreda von Richthofena, ktorý je známy tiež ako Červený barón a Eso všetkých es. Odohráva sa v rokoch 1916 až 1918 a sleduje jeho rytiersky a športový prístup k leteckým súbojom aj postupnú zmenu jeho postojov k vojne, ovplyvnenú ošetrovateľkou Käte Otersdorfovou a ľúbostným vzťahom, ktorý ich nakrátko spojil.
Manfred lieta s priateľmi Wernerom Vossom, Sternbergom a Lehmannom, s ktorými ho spája rešpekt k vojenskému drilu a rytiersky spôsob súbojov.
Je preňho bežné, že v boji si uctí pamiatku zostreleného britského pilota a po víťaznom súboji ho zachráni. Privedie ho k pôvabnej ošetrovateľke Käte, ktorá sa Manfredovi na prvý pohľad zapáči, aj keď sa k nemu správa nepriateľsky. Manfred neskrýva svoju ctižiadostivosť stať sa najväčším stíhacím esom. Käte, ktorej sa jeho ľahkovážny prístup nepáči, sa mu snaží vysvetliť svoje pocity. Manfred si dá natrieť lietadlo na červeno a jeho sláva s každým ďalším víťazným súbojom rastie.
Všetko však nie je ideálne. Poháda sa s bratom Lotharom, ktorý nastúpil k jeho letke, ale odmieta rytierske pravidlá súboja a chce hlavne zabíjať.
Postupne prichádza o priateľov a sám je v jednom súboji zranený. Zblíži sa s Käte, ktorá ho ošetruje a ukáže mu skutočnú tvár vojny v hale, plnej ranených a umierajúcich.
Začína si uvedomovať, že je zneužívaný propagandou, a ocitá sa v stále ťaživejšej pasci medzi nechuťou k vojne, láskou k lietaniu a zodpovednosťou vojnového pilota.

Jeho najväčším víťazstvom bola láska.
Životný príbeh jedného z najslávnejších pilotov 1. svetovej vojny, nemeckého stíhacieho esa, baróna Manfreda von Richthofena, známeho ako Červený barón a Eso všetkých es. Nemecko-britský akčný historicko-vojnový životopisný film (2008).