Dĺžka:
120 minút
Krajina:
USA
Rok:
1999
Réžia:
Anthony Hickox
Napísal:
Bill Gucwa , Ed Masterson
Hrajú:
Dolph Lundgren, Mystro Clark, Jon Pennell, Robert Miano, Yvonne Zima
Obsah:
Zradný generál William Jacobs chce zvrhnúť vládu Spojených štátov amerických, a preto pripravuje útok na Biely dom. Za prostriedok svojej pomsty si zvolí nové supermoderné, prísne tajné neviditeľné lietadlo prezývané Storm Catcher, výsledok utajeného projektu Phoenix.
Lietadlom chce bombardovať Washington a rozpútať paniku, aby sa ľahšie chopil moci. Problém je však v tom, že lietadlo zatiaľ vie a dokáže pilotovať iba jediný človek na svete, major Jack Holloway.
Je jasné, že čestný a priamy muž by sa nikdy na niečom takom nepodieľal, a tak sa Jacobs najprv pokúsi zapliesť ho do svojho plánu ľsťou, a to s pomocou Jackovho kolegu, kapitána Lucasa. Po skúšobnom lete im gratuluje sám veliteľ, generál Jacobs. Lucas sa ponúkne, že Jackovi skontroluje kombinézu, pretože ten sa ponáhľa, aby strávil víkend s manželkou Jessicou a dcérou Nicole.

Lucas sa potom vydáva za Jacka a lietadlo ukradne, takže je to Jack, koho neskôr obvinia nielen z krádeže, ale aj niekoľkých vrážd. Vojenský súd ho odsúdi a takmer zahynie, keď väzenský transport prepadnú. Podarí sa mu využiť situáciu a ujde s odhodlaním očistiť svoje meno od krivého obvinenia.
Po krátkom stretnutí s rodinou zavraždia jeho manželku, keď sa Jacobs rozhodne k priamemu nátlaku a unesie Nicole ako rukojemníčku. Hrozí Jackovi, že ju zabije, ak preňho Jack neurobí to, čo od neho chce. Našťastie je tu Jackov najlepší priateľ a takmer člen rodiny, kapitán Johnson, prezývaný Sparks, kolega z projektu Phoenix, ktorý má ako počítačový expert v rukáve niekoľko fígľov ako priateľovi pomôcť...
Dĺžka videa: 00 min. 30 sek.