Dĺžka:
110 minút
Žáner:
Dráma
Krajina:
USA
Rok:
1999
Réžia:
Sidney Lumet
Napísal:
John Cassavetes , Steve Antin
Hrajú:
Sharon Stone, Jean-Luke Figueroa, Jeremy Northam, Cathy Moriarty, George C. Scott
Obsah:
Prostitútku Gloriu na Floride práve prepustili na podmienku z väzenia, kam sa dostala, keď na seba dobrovoľne vzala vinu za svojho newyorského milenca Kevina, gangstra pohybujúceho sa niekde na stredných priečkach mafiánskej hierarchie.
Len čo sa za ňou zabuchne brána väzenia, Gloria podmienku neopúšťať Floridu poruší a zamieri na letisko. Odletí do New Yorku, kde chce nájsť Kevina, aby jej vyplatil peniaze, ktoré jej dlží.
V tom istom čase si mafiáni v New Yorku najmú profesionálneho vraha, aby zabil nenápadného účtovníka Jacka Nuneza, pretože vraj gangstrov, pre ktorých pracoval, podviedol. Masaker Nunezovej rodiny prežije iba ich sedemročný astmatický syn Nicky. Chlapca však chytia a privlečú ku Kevinovi, od ktorého sa Gloria práve usiluje získať svoje peniaze.

Keď jej gangster odmietne peniaze vrátiť, využije nahnevaná žena príležitosť a peniaze mu ukradne vrátane dieťaťa, ktoré má pri sebe to, prečo jeho rodinu vyvraždili: disketu s informáciami, ktoré Kevin nutne potrebuje.
A keďže musí disketu získať, nezastaví sa, kým ju nedostane. Na život Glorie či malého Nickyho gangster žiadny ohľad brať nebude. Počas neľútostnej štvanice sa Gloria dozvie mnohé nielen o svojom malom spoločníkovi, ktorému dáva spočiatku jasne najavo, že spolu toho príliš spoločného nemajú, aby si nerobil nádeje, ale tiež aj o sebe. A tak sa cynická a citovo vyprahnutá žena postupne mení.
Dĺžka videa: 00 min. 29 sek.