Dĺžka:
55 minút
Krajina:
USA
Rok:
2006
Réžia:
Jesús Salvador Trevino
Napísal:
Elizabeth Benjamin , Hart Hanson , Kathy Reichs , Noah Hawley
Rok:
2011
Réžia:
Chad Lowe
Napísal:
Kathy Reichs , Jonathan M. Goldstein , John Francis Daley , Hart Hanson
Hrajú:
Emily Deschanel, David Boreanaz, Michaela Conlin, Eric Millegan, T.J. Thyne
Obsah:
Tento prípad sa doktorky Temperance Brennanovej dotýka naozaj veľmi osobne. Lebka a telesné pozostatky z depozitára Jeffersonovho ústavu, ktoré práve skúma a identifikuje, totiž patria jej matke.
Špeciálny agent FBI Seeley Booth preto znova otvára dávny prípad záhadného zmiznutia manželov Brennanovcov. Spoločne s antropologičkou pátrajú, čo sa skutočne odohralo od chvíle, keď obaja rodičia malej Temperance bez stopy zmizli a úrady ich oficiálne vyhlásili za nezvestných. Čo odhalí ďalšie vyšetrovanie? Aké posolstvo prinesie výskum kostí ženy zo záhrobia - Brennanovej matky?
Tím špecialistov Jeffersonovho ústavu odhalí, že Brennanovej mama po zmiznutí nezomrela, ale ešte dlho žila. Stopy vedú k farmárom a chovateľom prasiat, ale aj do federálneho programu na ochranu významných svedkov.
Temperance sa stretne aj so svojím vlastným ale dávno odcudzeným bratom Russom Brennanom. Zistí, že mladý muž pozná viacero tajomstiev minulosti, ako je ochotný priznať. Nové poznatky oživia dlho potlačovaný hnev doktorky Brennanovej.