Dĺžka:
105 minút
Krajina:
USA
Rok:
2001
Réžia:
Robert Malenfant
Napísal:
Ken Sanders , George Saunders
Hrajú:
Brad Johnson, Megan Gallagher, Roxana Zal, Leslie Hardy, Ken Kercheval
Obsah:
Skúsený policajný dôstojník Jack Fletcher sa počas vyšetrovania dvoch bratov dopustil osudnej chyby, ktorá vyústila do prestrelky. Jeden z bratov zomiera a Jack sám je ťažko poranený a oslepne vinou poškodeného očného nervu. S novou situáciou sa nevie vyrovnať a svoju zatrpknutosť si vybíja všade, kde sa dá. Častou obeťou jeho hrubostí je terapeutka Rebecca Roseová, ktorá sa mu usiluje pomôcť s orientáciou a pohybom v temnom svete. po čase sa Jack upokojí a začne spolupracovať.
Rebeca si nemôže zariadiť vlastný život po boku nejakého muža, pretože sa musí starať a sestru Bedeliu, ktorej psychiku ťažkou traumou zo sexuálneho zneužitia poznamenal "strýko Ernie". Keďže je Rebecca osamelá, všetku svoju pozornosť a city obráti k Jackovi, ktorý je do veľkej miery na ňu odkázaný. Jej vzťah k mužovi však nie je normálny, má prvky obsesívneho správania.
Keď Jacka prepustia z nemocnice, objaví sa uňho doma s tvrdením, že mu pomôže naučiť sa pohybovať v dome. Požiada ho, aby si načrtol plán celého domu, zrátal schody. Kým tak robí, ona mu tajne zoberie kľúč od vchodu, aby si tajne dala spraviť kópiu. S pomocou nového kľúča sa vracia do domu a bez Jackovho vedomia ho tajne sleduje. Jack má pocit, že nie je sám, ale neprikladá tomu význam. Počas jednej tajnej Rebeccinej návštevy do domu vtrhne Axel Vincenzo, ktorému Jack pred svojím zranením zastrelil v prestrelke brata. Chce sa Jackovi pomstiť, ale v okamihu, keď sa chystá policajta zabiť, objaví sa Rebecca a ubodá ho na smrť. Telo potom odtiahne z domu preč. Jack sa s čudným zážitkom zverí bývalému kolegovi, ten mu však neverí, pretože v dome nenájde žiadne stopy od krvi. Aj Jack uverí tomu, že trpí halucináciami, ktoré zapríčiňujú lieky, čo musí užívať.

Rebecca je Jackom čoraz posadnutejšia, kradne jeho fotky, plánuje si budúcnosť po jeho boku. To sa nepáči jej sestre, ktorá žiarli a bojí sa, že príde o Rebeccinu starostlivosť. V ich vzťahu narastá napätie a Bedeliin duševný stav sa zhoršuje. Rebecca však na to nedbá a väčšinu času venuje ďalšiemu sledovaniu Jacka v jeho dome.
Keď jedného dňa odchádza, zazrie ju Jackova bývalá priateľka Amy Branniganová. Tá sa s neurčitým podozrením obráti na Rebeccinu zamestnávateľskú agentúru. Tam zistí, že ošetrovateľkine návštevy nemajú s jej prácou nič spoločné. Preto sa rozhodne sledovať Rebeccu až domov a porozprávať sa s ňou, čo to má znamenať. Rebecca ju však napadne. Počas zápasu padne Amy dolu schodmi a zlomí si väzy. Rebecca má tak možnosť byť aj naďalej tajne v Jackovej prítomnosti.
Zúfalá Bedelia si podreže žily a Rebeccino zaváhanie pri poskytovaní prvej pomoci si vysvetlí ako sestrino želanie, aby zomrela. Rozhodne sa preto Jacka zabiť, aby sestru získala opäť len pre seba. Rebecca však jej plány čoskoro odhalí...
Situácia sa vyhrotí, keď polícia objaví telo Axela Vincenza. To vedie vyšetrovateľov k prehodnoteniu Jackovho tvrdenia o tom, že v dome nie je sám a ktosi, o kom nevedel, že tam je, Vincenza zabil. Navyše, Jackovi sa chvíľkami vracia zrak, a tak je dramatické finále už nablízku...