Dĺžka:
105 minút
Krajina:
USA
Rok:
2001
Réžia:
Michael Slovis
Napísal:
Garry Williams , Shawn Nelson , V.R. McDade
Hrajú:
Elisabeth Moss, Greg Evigan, Austin O'Brien, Ralph Waite, James Asmus
Obsah:
Po tragickej smrti svojej manželky Marjorie sa Jesse O'Connor rozhodne presťahovať. Spolu s dcérou Kelly ktorá sama seba obviňuje z matkinej smrti, sa odsťahujú do nového domova v New Orleans. Pred jej očami totiž mama zahynula pri autonehode. Nedokáže sa s tým vyrovnať, a tak si otec myslí, že presťahovaním sa všetko vyrieši.
V novom dome v New Orleans sa však Kelly veľmi skoro stane svedkyňou čudných udalostí. Citlivé dievča je presvedčené, že dom obývajú duchovia, ktorí potrebujú jej pomoc rovnako ako ich starý sused Jacob ktorý prítomnosťou duchov tiež trpí. Kelly napokon zistí, že dom obýva duch mŕtvej Virginie ktorá prišelcov straší.
Kelly sa s pomocou podarí zistiť, že Virginia naozaj potrebuje jej pomoc, aby sa mohla ako duch oslobodiť. Jej duša blúdi už štyridsať rokov a zúfalo potrebuje nájsť pokoj. Otec však Kelly neverí a myslí si, že trauma zo smrti matky sa prejavuje u nej psychickými poruchami.

Kelly na dôvažok zistí, že jej matka bývala ako dieťa v tom istom dome a tiež chcela pomôcť dušu Virginie dostať sa do neba. Odhaliť pravdu napokon Kelly pomôže jej priateľ Cole.BR>
Spoločne vypátrajú pravdu. Ukáže sa, že Jacob bol kedysi šťastne ženatým otcom malého dievčatka. Keď sa utopila, manželstvo sa rozpadlo, Jacobova žena sa so stratou dieťaťa nedokázala vyrovnať a siahla si na život. A Virginia je práve jej duchom. Zostáva iba na Kelly, aby obom - starému Jacobovi a duchovi jeho manželky pomohla nájsť pokoj a uzmierenie...