Dĺžka:
20 minút
Žáner:
Animovaný
Krajina:
Japonsko
Rok:
2011
Réžia:
Fuminori Kizaki , Yukio Nishimoto , Toshikazu Yoshizawa , Masashi Abe , Hiroshi Ikehata
Napísal:
Warren Ellis , Mitsutaka Hirota , Jack Kirby , Stan Lee , Liam O'Brien
Hrajú:
Steven Jay Blum, Cam Clarke, Aya Hisakawa, Katsunosuke Hori, Rikiya Koyama
Obsah:
V americkom kongrese bojuje senátor Kelly za prijatie zákona, aby deti, u ktorých sa v dospievaní začínajú prejavovať mutantské gény, štát povinne registroval a sledoval. Zasadnutie pozorujú ako diváci dvaja dospelí mutanti - profesor Charles Xavier a Magneto, schopný ovládať kovové veci pomocou vôle. Ten prvý sa snaží mutantským deťom pomáhať, využívať ich odlišnosť na konanie dobra, druhý vďaka prežitým frustrujúcim vojnovým zážitkom (bol v koncentračnom tábore v Poľsku) očakáva skorý príchod vojny medzi ľuďmi a mutantmi.

Aj preto potrebuje do svojich rúk dostať mladunkú Rouge, ktorá dokáže z ľudí vysať energiu, aby jej prostredníctvom spôsobil pri zasadnutí OSN v New Yorku premenu svetových štátnikov na mutantov. Rouge na svojom úteku z domova pomôže neznámy mutant, ktorý má umelú kostru z kovu s názvom adamantium a je schopný po zranení rýchlej regenerácie.

Dostanú sa do centra pre nadané deti, ktoré vedie profesor Xavier. Jej hlavnými členmi sú telepatka - doktorka Jean Greyová, Cyclops so spaľujúcim laserovým pohľadom a Storm ovládajúca počasie. Xavier chce za každú cenu katastrofe zabrániť, a tak má jeho skupina X-Men plné ruky práce, pretože proti nim okrem Magneta stoja jeho pomocníci - Mystery berúca na seba podobu iných ľudí, Sabretooth s hrozivými tesákmi a Toad...

Po zúfalom boji sa Xavierovej skupine podarí zvíťaziť a Magneta umiestnia v umelohmotnom väzení. Pred Xavierom však tvrdí, že sa nezmieri s tým, aká diskriminácia čaká mutantov zo strany obyčajných ľudí.