Dĺžka:
130 minút
Krajina:
USA
Rok:
2003
Réžia:
Vadim Perelman
Napísal:
Andre Dubus III , Vadim Perelman , Shawn Lawrence Otto
Hrajú:
Jennifer Connelly, Ben Kingsley, Ron Eldard, Frances Fisher, Kim Dickens
Obsah:
Kathy Nicolová je mladá žena, ktorá sa zúfalo pokúša nájsť nový zmysel života, keď sa vymaní zo závislosti od alkoholu. Vinou úradného omylu, byrokratickej ľahostajnosti, ale sčasti aj jej vlastným zavinením, ju vysťahujú z malého bungalovu v Severnej Kalifornii, ktorý pre ňu predstavoval poslednú životnú istotu - bezpečný domov.
Kathy sa ocitne bez strechy nad hlavou a bez pomoci - dom má byť hlboko pod cenu predaný v dražbe. Mladá žena hľadá spôsoby, ako tomu zabrániť. Na pomoc si vezme právničku Connie Walshovú a zapletie sa aj so zástupcom šerifa, Lesterom Burdonom, ktorý má jej prípad na starosti.

Kathyiným neústupným protivníkom sa stáva muž, ktorý má rovnako ako ona silné dôvody na to, aby dom získal. Aristokratický imigrant Mas'úd Behrani, bývalý plukovník iránskeho letectva, ktorý po úteku z vlasti márni svoje schopnosti ponižujúcou prácou, aby manželke Nadi a synovi Esmailovi zabezpečil aspoň odlesk dávnej prosperity.
Dom je pre Behraniho zhmotnením snu, o ktorého naplnení neprestáva snívať. Kathy sa však odmieta vzdať bez boja. Obyčajný dom je pre nich symbolom, ku ktorému upínajú svoje premárnené životy.
Narastajúci rozkol medzi nimi napokon vyústi do rodinnej tragédie...
Dĺžka videa: 02 min. 23 sek.