Dĺžka:
120 minút
Žáner:
Animovaný
Krajina:
USA
Rok:
2014
Réžia:
Dean Deblois
Napísal:
Cressida Cowell , Dean Deblois
Hrajú:
Gerard Butler, America Ferrera, Jay Baruchel, Cate Blanchett, Craig Ferguson
Obsah:
Mladý hrdina Pí Patel vyrastal v indickej zoologickej záhrade, ktorú založil jeho otec. Možno by exotickú živnosť prevzal, keby sa rodina nerozhodla presťahovať z Indie do studenej Kanady, a to aj s niektorými zvieratami, ktorých predajom si chceli zaistiť ľahší štart v novej krajine. Proti tomu sa však postavili prírodné živly, ktoré jednej búrlivej noci potopili nákladnú loď, na ktorej sa plavil Pí s rodičmi a bratom.
17-ročný chlapec Pí sa šťastnou náhodou ocitol v záchrannom člne, ktorý ostal uprostred oceánu ako jediná pripomienka katastrofy. Nezachránil sa však sám, jeho spolucestujúcimi bola poranená zebra, hyena, samica orangutana a Richard Parker - mohutný bengálsky tiger, ktorý si rozhodne nemyslel, že by sa v núdzových podmienkach malo niečo meniť na prirodzenom priebehu potravinového reťazca.
Tak sa začala neskutočná plavba chlapca a bengálskeho tigra v malom člne po šírom, rozbúrenom oceáne, počas ktorej chlapec musel veľmi rýchlo dospieť v muža, aby dokázal obstáť v konkurencii jedného z najväčších predátorov našej planéty a prežiť strastiplnú púť k pevnine. Ak chce Pí prežiť, musí obstáť v najťažšej skúške svojho života. Zachrániť ho môže len jeho pohotovosť, šikovnosť a predovšetkým nekonečná vynaliezavosť.
Dĺžka videa: 01 min. 49 sek.