Dĺžka:
130 minút
Krajina:
USA
Rok:
1998
Réžia:
Mark Pellington
Napísal:
Ehren Kruger
Hrajú:
Jeff Bridges, Tim Robbins, Joan Cusack, Hope Davis, Robert Gossett
Obsah:
Profesor Michael Faraday odvezie do nemocnice Bradyho Langa, ktorý ťažko poranil pri hre s výbušninami. Zoznámi sa s jeho rodičmi - projektantom Oliverom a Cheryl, ktorí sa nedávno prisťahovali na Arlington Road, kde profesor býva. Faraday žije sám so svojím synom Grantom, pretože jeho žena pred dvoma rokmi tragicky zahynula. Prednáša na univerzite históriu a vedie seminár o terorizme v USA.
Langovci ich pozvú na záhradnú party, čoskoro sa Brady a Grant skamarátia. Zblížia sa aj dospelí. Podľa viacerých drobných nezrovnalostí v podozrievavom Michaelovi vzniká podozrenie. Je totiž psychicky labilný, pretože jeho žena bola agentkou FBI a zahynula pri protiteroristickej akcii. Nepáči sa mu, že Langovci si čoraz väčšmi pripútavajú syna.

Michael začne po Oliverovej minulosti pátrať, čo sa nepáči jeho mladej milenke Brooke Wolfovej. V jednom školskom almanachu objaví Oliverovu fotografiu, pod ktorou je však meno William Fenimore. Zistí, že ako 16-ročný spáchal bombový útok, aby pomstil otca. Nové meno Lang získal deň potom, čo pri love zahynul skutočný Lang.
Michael si overí, že pri nedávnom atentáte bol Lang v St. Luis a plány, ktoré našiel u Olivera doma, nezodpovedajú projektu, o ktorom sused hovoril. Obráti sa na agenta FBI Whita Calvera, ten ho však odmietne. Lang vie, že Michael pátra v jeho minulosti a ospravedlní sa za akciu v mladosti. Tvrdí, že skutočný Oliver bol jeho priateľom.
Brooke Langa uvidí pri podozrivej transakcii, nechá na Michaelovom záznamníku odkaz, vzápätí však zomiera pri autohavárii. Na druhý deň ráno zistí, že mu odpočúvajú telefón. Pátra ďalej na vlastnú päsť a nájde spojenie medzi Langom a tajnou teroristickou organizáciou. Ani Lang však neváha a unesie Michaelovho syna, aby donútil mlčať.

Michael si však nedá pokoj, až ho teroristi pri obšmietaní sa okolo podozrivého skladu chytia a zbijú. Lang sa pred ním fanaticky označí za Posla, ktorý vyhlásil vojnu vláde. Michael sa vzchopí a Olivera premôže. Márne však od neho žiada, aby odvolal rozbehnutú teroristickú akciu, pri ktorej majú zahynúť agenti FBI vo svojej budove. Podarí sa mu preniknúť dnu, vystríha všetkých pred bombou. Neskoro si uvedomí, že bomby sú ukryté v aute, ktorým prišiel. Je však neskoro, bomby vybuchnú. Sú desiatky mŕtvych, vrátane neho samého.
Podľa oficiálnej verzie bol samovražedným atentátnikom Michael Faraday, ktorý sa nedokázal zmieriť so smrťou manželky a chcel sa pomstiť FBI. Príbuzní si od Langovcov vyzdvihnú Granta. Oliver sa s rodinou chystá presťahovať z Arlington Road niekam inam...
Dĺžka videa: 00 min. 30 sek.