Dĺžka:
120 minút
Krajina:
USA
Rok:
1992
Réžia:
Curtis Hanson
Napísal:
Amanda Silver
Hrajú:
Annabella Sciorra, Rebecca De Mornay, Matt McCoy, Julianne Moore, Ernie Hudson
Obsah:
Claire Bartelová je šťastná, pretože čaká druhé dieťa. Rovnakú radosť majú aj manžel Michael a dcéra Emma. Pri lekárskej prehliadke však príde k nepríjemnému incidentu - gynekológ, dr. Mott ju sexuálne obťažuje.
Claire nemešká a všetko oznámi. Dr. Victor Mott v dôsledku toho spácha samovraždu. Jeho tehotná manželka Peyton sa po oznámení zrúti a potratí. Rozhodne sa pôvodkyni svojho nešťastia pomstiť. Pod cudzím menom ako Peyton Flandersová prijme prácu pestúnky v rodine Bartelovcov, keďže Claire sa chce vrátiť do práce, aby pokračovala vo svojej kariére.
Peyton je mimoriadne milá, starostlivá, usmievavá a dobrosrdečná, veľmi rýchlo si získa obe deti a postupne manipuluje všetkými členmi rodiny. V skutočnosti už má premyslený šialený plán. Rýchlo sa jej podarí zbaviť sa aj slaboduchého černocha Solomon, ktorý celé roky verne pomáha v domácnosti.

A keď jej pravú identitu takmer odhalí rodinná priateľka Bartelovcov, Marlene Cravenová, Peyton zinscenuje jej "náhodnú smrť.
Peyton postupne berie Claire všetko, o čo ona - ako je presvedčená - práve Claireinou zásluhou prišla. Claire sa rúca rodinný život, podozrieva manžela z nevery. Dokonca aj ona sama len o vlások unikne smrti, ale v tej chvíli už tuší, kto je pôvodcom rozpadu jej rodiny.
Odhodlá sa biť o svoje deti a muža. Našťastie, má po boku verného Solomona, ktorý pudovo vytušil, že Peyton je smrteľne nebezpečná. Zostáva však len nepatrný zlomok času. Ak vôbec ešte nejaký ešte je...
Dĺžka videa: 01 min. 45 sek.