Dĺžka:
115 minút
Žáner:
Animovaný
Krajina:
USA
Rok:
2007
Réžia:
Brad Bird , Jan Pinkava
Napísal:
Jan Pinkava , Jim Capobianco , Brad Bird , Emily Cook , Kathy Greenberg
Hrajú:
Patton Oswalt, Ian Holm, Peter O'Toole, Lou Romano, Brian Dennehy
Obsah:
Mladý potkan Remy odvážne sníva o ton, že sa stane známym kuchárom v parížskej päťhviezdičkovej reštaurácii. Remy má dokonalý čuch a miluje dobré jedlo, je priam gourmet.
Nedá sa znechutiť očividnými ťažkosťami, s ktorým sa potkan, túžiaci po kariére v odbore, ktorý hlodavcov priam nenávidí, nevyhnutne stretne, nehovoriac o výčitkách ostatných členov rodiny, ktorí sa mu usilujú dohovoriť, aby sa uspokojil s tradičným životom na skládke, a svoje túžby uspokojuje skromným flambovaním a smažením.
Keď ho okolnosti doslova vrhnú do reštaurácie, ktorú preslávil jeho kuchársky vzor Auguste Gusteau vyznávajúci heslo "Variť môže každý" Remyho po celý doterajší život inšpirovalo, čoskoro zistí, že ak ste potkan a niekto vás uvidí, môže vám ísť v kuchyni doslova o život.
Keď už sa zdá, že je so splnením Remyho snov koniec, stretne toho, koho stretnúť potrebuje, priateľa, čo mu verí - hanblivého a podradného vynášača odpadkov Linguiniho, ktorého z reštaurácie čaká vyhadzov.
Teraz, keď už obaja nemajú čo stratiť, sa z Remyho a Linguiniho stanú bizarní spoločníci, ktorí, hnaní Linguiniho nešikovnosťou a Remyho nezvyčajnými nápadmi, prevrátia Pariž hore nohami na neuveriteľnej ceste plnej humorných zápletiek, pôsobivých zážitkov a tých najnepravdepodobnejších triumfov, o ktorých by jeden bez druhého ani nesnili.
Dĺžka videa: 02 min. 24 sek.