Dĺžka:
135 minút
Krajina:
USA
Rok:
1994
Réžia:
Ted Demme
Napísal:
Marie Weiss , Richard LaGravenese
Hrajú:
Kevin Spacey, Denis Leary, Judy Davis, Robert J. Steinmiller Jr., Glynis Johns
Obsah:
Blížia sa Vianoce a zimná sezóna vrcholí aj pre profesionálneho bytového zlodeja Gusa, ktorý sa rád pýši tým, že žiadna zámka na svete mu jednoducho neodolá. Na dnešný Štedrý večer si však nevybral správny dom a zaskočili ho aj nekonvenčné bezpečnostné opatrenia. Na úteku pred podráždenou políciou sa neprezieravo rozhodol, že si pre istotu vezme rukojemníka. Ani teraz si nevybral najlepšie, pretože Carolina a Lloyd Chasseurovci, ktorých uväznil v ich vlastnom dome, majú celkom iné starosti. Ich dlhoročná manželská kríza práve vrcholí a smoliarovi Gusovi nepomôže ani obrovská pištoľ a divoký pohľad šelmy - manželia si ho nevšímajú a odstrkujú ho na vedľajšiu koľaj! Situáciu mu neuľahčí ani podnikavý synáčik Jesse, ktorý by veľmi rád ušiel od svojej neurotickej rodiny.
Práve si zbalil kufor a Gusovi sa chce zavesiť na krk. Keď k tomu pripočítame slávnostnú večeru v škandinávskom štýle s kyslo sa tváriacimi príbuznými, opitého Santa Clausa, a pravidelné susedské návštevy družných policajtov, musíte uznať, že to je aj na skúseného lupiča priveľa!
Gusova prítomnosť v rodine na Štedrý večer predsa len nebola zbytočná. Pretože tam, kde neuspel snaživý psychoanalytik Dr. Wong sa svojou neúčinnou komunikačnou terapiou, uspel on. Lekár a manželský poradca s úžasom v očiach nachádza Lloyda a jeho nenávidenú manželku Carolinu v tesnom zväzku, lepšie povedané, navzájom tesne spútaných povrazom...
Dĺžka videa: 01 min. 44 sek.